"Ми не визнаємо себе бідними, ми звертаємося за допомогою, тому що це практично", - голова Держенергоефективності

"Ми не визнаємо себе бідними, ми звертаємося за допомогою, тому що це практично", - голова Держенергоефективності
Субсидії - це благо, але це тимчасова анестезія. Про це заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності) Сергій Савчук в ефірі телеканалу ZIK.

 

Він наголосив, що субсидії - це той приклад, який Україна перейняла від всіх країн, що проходили етапи підвищення тарифів і цін на будь-які енергетичні ресурси. "Ми нічого нового не придумали, ми повинні через це пройти - це благо. Звичайно, це благо, але це тимчасова анестезія", - зазначив Савчук.

На його думку, держава повинна допомогти людям, які тимчасово не мають можливість оплатити свої платіжки за новими тарифами. "І немає нічого поганого в тому, щоб оформити субсидію... Ми не визнаємо себе бідними, ми звертаємося за допомогою, тому що це практично... Оскільки є частина населення, багата, і вона не повинна отримувати енергоносії за тією ж низькою ціною, за якою повинні отримувати ті люди, які не можуть за них заплатити", - наголосив глава Держагентства.

Він також упевнений, що потрібна диференціація, щоб не було маніпуляцій з цінами на газ, щоб не було зловживання і щоб не витрачалися мільярди коштів на дотації саме монополістам.

"Тобто всі люди платять ринкову ціну. Але ті люди, які тимчасово не можуть заплатити - їм допомагають за рахунок субсидій... Але всі разом повинні сьогодні думати про те, щоб зменшити споживання. Оскільки не тільки за рахунок того, що держава допоможе заплатити, а ще й за рахунок того, що утеплився, зменшив споживання кількості - тому і заплатив менше", - констатував Савчук.

 

15 жовтня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Савич 2016-10-16 / 15:53:17

    Це той Савчук, який в січні 2016 року у своїй статті закликав людей економити субсидії. Тепер же, коли людей, які зекономили субсидію, держава зробила боржниками на тисячі гривен. На поставлене питання Савчуку, чи не вважає він себе причетним до обману людей такими закликами, він заявив, що оскільки не всі дослухалися до його порад по економії, то вийшла перевитрати з бюджету, а тому держава вимушена була забрати у людей залишки невитрачених субсидій, внаслідок чого вони стали боржниками перед облгазами. Ну не ідіот ? Тобто, ті хто зекономив субсидію, мають тепер ще заплатити і за тих, хто не економив.