Переплатами через мукачівський соцзахист займатиметься прокуратура

Переплатами через мукачівський соцзахист займатиметься прокуратура
Закарпатські ревізори виявили незаконні виплати бюджетних коштів на соціальні допомоги

 

В ході виконання доручення Уряду України, Управлінням Західного офісу Держаудитслужби  в Закарпатській області проведено ревізію окремих питань використання коштів на соціальну підтримку населення в Управлінні праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Мукачівської міської ради. Виявлено незаконних виплат бюджетних коштів на суму більше 700 тисяч грн.

Так, внаслідок надання внутрішньо переміщеними особами недостовірної інформації щодо майнового та фінансового стану та відсутності контролю зі сторони відповідальних посадових осіб Управління праці та соціального захисту населення за достовірністю та повнотою  даних, які впливають на розмір  щомісячної адресної допомоги, зайво нараховано та виплачено такої допомоги на суму 400 тисяч гривень.

Крім того, встановлено використання бюджетних коштів з порушенням чинного законодавства, у сумі 300 тисяч грн. на виконання місцевої програми  «Додатковий соціальний захист мукачівців». Зокрема, надано одноразову річну адресну грошову допомогу на дороговартісне лікування без підтвердження  факту перебування громадян на лікуванні в медичних закладах, а також відсутності необхідних підтверджуючих документів щодо  понесених витрат отримувачами зазначеної допомоги на проведення хірургічних втручань та  лікування.

Матеріали ревізії передані до Прокуратури Закарпатської області.

Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області

 

11 листопада 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів