Оренда квартири через інтернет: як не потрапити до рук шахраїв

Оренда квартири через інтернет: як не потрапити до рук шахраїв
5 порад, як орендарям не потрапити на шахрайство

 

Про це розповіли аналітики порталу оголошень OLX. За їхніми словами, розділ із оголошеннями про оренду чи продаж нерухомості – найпопулярніший.

1. Звертайте увагу на ціну

Нижча за середньоринкову ціна – перший сигнал, що маєте справу з шахраєм. Часто нечисті на руку автори оголошень просять перерахувати передоплату в 100% вартості.

2. Перевіряйте

Чи всі дані вказані? Чи грамотно склали текст? Перевірте, чи існує будинок, розташований за даною адресою. Спробуйте пошукати в інтернеті номер телефону автора оголошення. Можливо, хтось поскаржився на нього.

“Якщо немає можливості особисто подивитися об’єкт, а сумніви в надійності контрагента залишаються, забронюйте нерухомість і пообіцяйте скоро перерахувати передоплату. Після цього попросіть знайомих зателефонувати автору оголошення з іншого номера й запитати про той самий об’єкт в ті ж терміни. Якщо він скаже, що об’єкт вільний і попросить передоплату — це ознака шахрайства”.

3. Чи унікальні фотографії?

Не гребуйте перевіряти, чи не публікували вже ці фотографії деінде. Іноді мальовничий будиночок у Карпатах виявиться котеджем в австрійських Альпах.

4. Цікавтеся автором оголошення

Перегляньте, які раніше оголошення вивішував автор привабливої для вас пропозиції. Зателефонуйте йому, якщо є можливість. Слід зустрітися і власноруч оглянути об’єкт. При подобовій оренді замовники іноді уникають особистого спілкування з орендодавцем, домовляються через інтернет. Під час особистої зустрічі чи телефонної розмови можна з’ясувати, що людина нечітко відповідає на питання, плутається. Якщо пропонують зустрітися тільки пізно ввечері, ймовірно, намагаються уникнути зустрічі з сусідами. Ті можуть викрити шахрая.

5. Як розраховуватися

“У разі афери правоохоронцям складно відстежити переказ грошей на мобільний рахунок або електронний гаманець. Під час оплати на банківську картку є шанс ідентифікувати шахрая. В будь-якому випадку розраховуйтесь повністю лише після надання послуги”, – кажуть фахівці.

 

04 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів