Чи вигідно продавати одяг в інтернеті

Чи вигідно продавати одяг в інтернеті

 

Багато хто замислюється над запуском власної справи. Один з популярних варіантів, які розглядають українці — створення інтернет-магазину одягу.

Ця ніша приваблива з кількох причин:

  • Величезний попит. Вочевидь, одяг потрібен всім людям і завжди.
  • Зрозумілі та прості бізнес-моделі. Більшості нескладно розібратись, де брати товар та як продавати.
  • Багато сегментів ринку, на яких можна спеціалізуватись. Це може бути одяг для жінок, дітей, для вагітних і так далі.

Однак, багатьом не дає навіть почати важливе питання. Чи вигідно продавати одяг в інтернеті? Спробуймо з цим розібратись.

В чому складність цього питання

Питання про те, чи вигідно продавати одяг онлайн, виникає з кількох причин:

  • В цій ринковій ніші вже надзвичайно багато продавців та значна конкуренція.
  • Серед продавців одягу є також потужні гравці, що мають величезні бюджети та ресурси. Зокрема, йдеться про маркетплейси.

Знаючи це, багато хто сумнівається в доцільності того, щоб запускати бізнес із продажу одягу. Насправді інтернет-магазин в цій ніші цілком може бути рентабельним за деяких умов. Про них говоримо далі.

Умови рентабельності бізнесу з торгівлі одягом

Важливою, хоча і не єдиною умовою рентабельності буде ваш доступ до постачальників якісних і недорогих товарів. Це можуть бути:

  • прямі контакти з виробниками;
  • власне налагоджене виробництво.

Інший фактор — ваш інтернет-магазин. Сам по собі він не генеруватиме продажів та не стане чарівною паличкою. Однак, при неправильних рішеннях він може стати джерелом проблем які підірвуть рентабельність бізнесу.

Також важлива можливість самостійно створити інтернет-магазин та керувати ним. Це потрібно, щоб заощаджувати фінанси на послугах програмістів, контент-менеджерів та технічній підтримці. Досягти цього можливо, обравши SaaS платформи як основу для створення вашого інтернет-магазину. Такі сервіси за звичкою багато хто називає конструкторами інтернет-магазинів. Однак це значно більше. Вони об’єднують в собі хостинг, систему управління контентом та всі необхідні інструменти для створення інтернет-магазину, правління ним та продажів.

Одна з найкращих розробок такого плану — українська платформа для створення інтернет-магазинів Shop-Express. Вона працює за моделлю підписки, тобто для користування сервісом необхідно оплачувати підписку за одним із тарифів. При цьому створити основні сторінки магазину, заповнити його контентом і товарами можна безкоштовно. Така модель оплати робить інтернет-магазини значно доступнішими та прискорює їх запуск. Ще одна перевага в тому, що витрати на утримання інтернет-магазину на SaaS платформі прозорі та прогнозовані. Ви точно знаєте, скільки потрібно заплатити і що отримаєте за ці гроші.

Все це разом із правильно побудованою маркетинговою стратегією зробить бізнес із продажу одягу рентабельним.

 

25 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів