На Львівщині голова Закарпатської облради у присутності спікера ВРУ разом з трьома керівниками областей підписали звернення до уряду

На Львівщині голова Закарпатської облради у присутності спікера ВРУ разом з трьома керівниками областей підписали звернення до уряду
Рівіс: Для охорони, збереження і розвитку Карпат потрібна системна та комплексна державна політика, міжрегіональна співпраця

 

Голова Закарпатської облради Михайло Рівіс взяв участь у круглому столі на тему: «Проблеми та перспективи розвитку гірських районів України», що відбувся  днями на Сколівщині Львівської області. Там керівники чотирьох західних областей підписали звернення до Кабміну розробити державну програму підтримки розвитку Українських Карпат.

У ході заходу участь також взяли голова Верховної Ради України Андрій Парубій, перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В'ячеслав Негода, народні депутати,керівництво Львівської, Чернівецької та Івано-Франківської областей, районних та міських рад Карпатського регіону.

Наголошувалось, що таке важливе зібрання, де обговорювались проблеми та перспективи гірських регіонів України, відбулося вперше за період незалежності. Йшлося про необхідність напрацювати окрему державну  програму розвитку гірських районів, без чого буде складно вирішити екологічні та інфраструктурні проблеми Карпат. Основною метою було визначено перетворити депресивні райони на розвинуті території за європейським прикладом, що базуватиметься на:

- інфраструктурі (дороги, мости, пункти пропуску);

- екології (регуляція вирубок, винесення сміттєзвалищ за межі Карпат, міжнародні екологічні проекти);

- туризмі (макроекономічна стратегія регіону, зелений туризм);

А присутні на зустрічі місцеві керівники внесли ряд своїх пропозицій. Основним, на їх думку, є створення робочих місць, зокрема в галузі традиційних промислів – тваринництво та деревообробка. В цьому контексті гостро стояло питання заборони вивозу лісу-кругляка та залучення інвестицій в переробну промисловість. Також важливим є залучення та впровадження міжнародних і державних проектів і навчань в галузі туризму за прикладом Альп.

За підсумками круглого столу керівництво обласних, районних, міських рад зазначених областей та місцевих рад – членів Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» закликали уряд України розробити державну програму підтримки розвитку Українських Карпат із залученням повноважень представників західноукраїнських регіонів.

Відповідну декларацію підписали  у присутності голови Верховної Ради України Андрія Парубія. 

Прес-служба Закарпатської облради

 

11 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів