Закарпатська прокуратура намагається повернути державі 8 незаконно наданих на Берегівщині земельних ділянок

Закарпатська прокуратура намагається повернути державі 8 незаконно наданих на Берегівщині земельних ділянок
Прокуратурою Закарпатської області подано до Берегівського районного суду 5 позовних заяв в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області та ряду громадян, про визнання недійсними наказів та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення загальною площею майже 8 га, вартістю понад 8 млн. грн. із чужого незаконного володіння.

 

Встановлено, що у 2013 році посадовці Головного управління Держземагентства в області під виглядом земель сільськогосподарського призначення незаконно надали у приватну власність для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки, які належать до земель лісогосподарського призначення та згідно із Земельним кодексом України не можуть передаватись у приватну власність.

Крім того, за даним фактом незаконного вилучення і надання у приватну власність громадянам земель «лісогосподарського призначення» Берегівським ВП ГУНП в Закарпатській області розслідується кримінальне провадження, розпочате за ознаками складу кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України – службове підроблення.

За матеріалами Прес-служби прокуратури Закарпатської області

 

13 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів