В Ужгороді пройшов Форум Місцевого Розвитку з реалізації мікропроектів громад ОСББ

В Ужгороді пройшов Форум Місцевого Розвитку з реалізації мікропроектів громад ОСББ
Відкрив Форум міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, який привітав присутніх та наголосив, що Ужгородська міська рада підтримує активні громади ОСББ у їхньому прагненні змінити стан своїх будинків.

 

Представники функціональних груп ОСББ прозвітували про виконання основних робіт на об’єктах, освоєння коштів і додаткові роботи, які пропонують ОСББ виконати на зекономлені кошти. Загалом за минулий, 2016-ий рік, міська рада виділила з бюджету міста на підтримку ОСББ 21,0 млн.грн. Капітально відремонтували покрівлі у 30 житлових будинках ОСББ, водопровідно-каналізаційні мережі в 22-х будинках, електрощитові – у 21 будинку. Реалізовано 9 проектів за програмою співпраці міської ради та Проекту ЄС/ПРООН «МРГ-3».

Муніципальний координатор проекту, начальник відділу експлуатації житлового фонду та інженерних мереж департаменту міського господарства, голова Ужгородського осередку "Спілки власників житла України" Марина Куберка поінформувала, що по 7-и проектах із 9-ти всі 100% коштів, передбачених із бюджету міста, профінансовані повністю, загалом на 2838,9 тис.грн. А саме: ОСББ «Ракоці, 16» - 350,2 тис.грн., ОСББ «Замкове» - 225,0 тис.грн., ОСББ «Уж-Форт» - 526,5 тис.грн., ОСББ «Минайська, 8» - 191,0 тис.грн., ОСББ «Едельвейс – Ужгород» - 327,8 тис.грн., ОСББ «Старий Боздош» - 348,7 тис.грн., ОСББ «Грушевського, 47» - 108,7 тис.грн.

«ОСББ «Наш Дім – Ужгород» та ОСББ «Лермонтова, 5а» - це два ОСББ, які були додатково відібрані для участі у проекті, тому роботи підрядники розпочали у грудні місяці, коли була несприятлива для цього погода. З бюджету міста оплатили авансові платежі ОСББ «Лермонтова, 5а», а роботи в ОСББ «Наш Дім – Ужгород» не повністю. Департаментом підготовлено проект рішення, що виноситься на розгляд сесії міської ради 28 лютого і яким передбачено у 2017 році додатково виділити ОСББ «Наш Дім – Ужгород» 21,9 тис.грн., ОСББ «Лермонтова, 5а» - 273, 3 тис.грн», – зазначила Марина Куберка.

Обласний координатор Проекту Марія Йовбак зауважила, що Ужгород у минулому році активно працював, а функціональним групам ОСББ необхідно у найкоротший термін підготувати необхідний пакет документів для подачі звітів за траншами.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

22 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів