Чому не варто користуватися паличками для вух? – ужгородська лікар

Чому не варто користуватися паличками для вух? – ужгородська лікар
Кожен з нас, напевне, періодично користується так званими «вушними паличками». Проте, останнім часом в мережі зустрічається все більше інформації про те, що ними нібито користуватися не варто. Чому, та й чи справді це так?

 

Журналісти uzhgorod.net запитали про це в лікаря-отоларинголога Ірини Доброжанської.

“Прогрес – він шкодить, до того ж у всьому. Як тільки людина лінується щось робити, вона починає винаходити різні речі, часом зовсім непотрібні. Так само з цими паличками. Ці палички зроблені для діток до року, аби мама могла маленькій дитині вичищати вушка. Дітки до року багато лежать, не жують, хрящовий відділ не рухається, тому сірка не витікає самостійно, тому таким діткам є сенс вичищати вушка. А дорослим людям паличками вуха чистити не варто, краще мити їх простою водою, оскільки людина жує, сірка рухається, і виходить самостійно.

В природі все надзвичайно продумано, тому чим більше ви лазите у вухо з паличками – тим глибше ви заштовхуєте сірку, тим більше інфекцій можете занести у вухо, тим більше буде проблем. Вухо – це система, яка самоочищається, сірка виходить самостійно, і все там зроблено для того, аби зовнішній слуховий хід був чистий”, – запевнила пані Ірина. 

Ужгород.нет

 

23 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів