Великий Піст наближається: як правильно постити закарпатцям

Великий Піст наближається: як правильно постити закарпатцям
Під час Великого посту тобі напевно стане в нагоді підказка вибору продуктів на кожен день. Що можна їсти по днях, а від чого варто відмовитися, дивись в наочному календарі Великого посту 2017 року.

 

Наближається початок Великого посту в 2017 році у православних – найсерйознішого і найбільш тривалого посту, який віруючі проводять у роздумах над своїм життям і молитвах, духовному і фізичному очищенні. І, зрозуміло, з певними обмеженнями в їжі.

Слід зазначити, що дати Великого посту 2017, як і в інші роки, постійно змінюються і залежать від дати православного Великодня.

Числа Великого посту в 2017 році припадають на період з 27 лютого по 15 квітня, до самого Великодня, який православні цьогоріч святкують 16 квітня.

Великий піст в 2017 році: обмеження в харчуванні

Під час Великого посту слід відмовитися від м’яса і м’ясних продуктів, яєць, молока і молочних продуктів. Але навіть допустима їжа має свої обмеження, і кожен день тижня слід вживати тільки дозволену їжу.

Якщо ви вирішили постити в цей період, складайте своє меню відповідно до церковних правил. Для цього вам знадобиться календар Великого посту 2017 по днях, в якому описана дозволена їжа на кожен день у вигляді зручної і наочної таблиці.

 

Завдяки цьому календарику ви легко зорієнтуєтеся, які продукти можна вживати кожного дня Великого посту, а від яких краще утриматися. Адже крім дотримання церковних ритуалів важливо також не нашкодити своєму здоров’ю і забезпечити собі повноцінне, різноманітне і правильне харчування.

Слід зазначити, що перший і останні тижні Великого посту за церковним статутом вимагають особливої ??суворості, однак простим віруючим дозволяється послаблення, наприклад, замість сухоїдіння допустимо їсти варену їжу. Перш ніж починати поститися, про суворість обраного для себе посту краще проконсультуватися з духовним наставником і лікуючим лікарем.

За матеріалами Голосу Карпат

 

24 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів