За угорські мільйони євро на Закарпатті облаштують кордон

За угорські мільйони євро на Закарпатті облаштують кордон
Верховна Рада ратифікувала кредитну угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Угорщини про виділення нашій країні 50 млн євро на облаштування українсько-угорського кордону.

 

Про це повідомляє УНІАН.

За ухвалення відповідного закону проголосували 243 народних депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Крім того, депутати проголосували за внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" щодо дорожньої інфраструктури на українсько-угорському державному кордоні. За це рішення проголосували 233 народних депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Заступник міністра фінансів Юрій Буца повідомив, доповідаючи щодо законопроекту №0136, що угода дасть змогу відремонтувати дорогу на українсько-угорському кордоні.

"Кредитні кошти будуть спрямовані на фінансування інвестиційних проектів з капітального будівництва та на поточний ремонт доріг на українсько-угорському кордоні. Умови кредиту дуже привабливі. Сума кредиту 50 млн євро терміном на 18,5 років з пільговим періодом на півтора року. Ставка за кредитом 0% за умови, якщо 50% товарів, робіт і послуг будуть угорського походження", - наголосив Буца.

Як наголошується в пояснювальній записці, прийняття законопроекту не потребує додаткових коштів з державного бюджету України.

Уряд Угорщини наприкінці листопада минулого року прийняв рішення надати Україні довгостроковий кредит у розмірі 50 млн євро на облаштування українсько-угорського кордону.

Джерело: eurointegration.com.ua

 

23 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів