Закарпаття задає ритм розвитку туризму та показує Україні якість

Закарпаття задає ритм розвитку туризму та показує Україні якість
Закарпаття пропонує оригінальні туристичні проекти у рамках міжнародної співпраці. Про це йшлося в Ужгороді на конференції «Розвиток місцевого туризму як запорука транскордонної комунікації». Як зазначають туризмознавці, Україна за останні три роки відкрила для себе Закарпаття з об’єктивних причин, які склалися у державі.

 

Олександр КОВАЛЬ, експерт з туризму, керівник порталу «Турінформ», зазначає:

До нас активно уже приїжджають закордонні туристи, словацькі зокрема, на шопінг. Але спостерігаємо тенденцію, коли вони залишаються на 1-2 денний тур. Є інтерес з боку польських туристів. У польських операторів є такий жарт: «Поляки втомилися від Львова», це наша перевага є. Турист, який зараз подорожує, це турист розумний, він вміє подорожувати самостійно, багато користується онлайн-сервісами, ґаджетами, підкріпляти фото-контентом, тому потрібно працювати і в цьому напрямку, щодо наших можливостей і наших привабливостей.

Водночас, саме наша область задає ритм у розвитку галузі та показує Україні якість, — впевнені спеціалісти. Також виокремилися і туристичні родзинки. Наприклад, долина шафранів, яка існує вже давно, цікавість почала викликати саме зараз. Приваблює туриста і закарпатська сакура. Активізувався водний туризм: почалася експлуатація не лише Тиси, але й Латориці та нижньої течії Боржави. Закарпаття для проведення профільних зборів все частіше обирають різні спортивні федерації. У нас з’явилися не лише гастрономічні, але культурницькі фестивалі.

Федір ШАНДОР, професор, туризмознавець:

Серед родзинок – це і єдина в області велосадиба, можливість здійснення гірських піших походів та навіть здійснення кінних подорожей. Крім того, область активно співпрацює зі словацькими колегами. Так, у квітні у Кошице відбудуться «Словацько-українські дні туризму», де окремо буде представлене Закарпаття.

 

23 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів