"Пересічник"-закарпатець переміг прикордонників — у суді!

"Пересічник"-закарпатець переміг прикордонників — у суді!
Ужгородський міськрайонний суд виніс рішення у справі про конфлікт між активістами та прикордонниками, що мав місце на КПП “Ужгород” у ніч з 30 листопада на 1 грудня 2016 року.

 

Нагадаємо, тоді кілька автовласників з іноземною реєстрацією намагалися повернутися в Україну так званим малим колом. Після цього до них з боку прикордонників було застосовано силу та складено протоколи про ніби-то непокору та порушення режиму руху.

А нещодавно Ужгородськийміськрайонний суд виніс рішення на користь одного з “пересічників” Віталія Терелі. З нього випливає, що у діях автовласника, який у той час був на КПП у якості пасажира і зазнав тілесних ушкоджень з боку працівників прикордонної служби, не вбачається злісної непокори, яку ті ж прикордонники “шили” Віталію та водію авто, у якому він їхав, голові ГО “ЗАВТРА” Павлу Білецькому. Нині автори звернення та прикордонники, які наносили людям тілесні ушкодження, перебувають за межами області. З власних джерел стало відомо, що після того, як інформація про інцидент прозвучала у Верховній раді, поки справа втихне, керівництво Чопського прикордонного загону відправило колег служити на Сумщину поблизу зони АТО.

Що ж до рішення суду, то  воно у визначений термін прикордонниками оскаржено не було, отож увійшло в законну силу. На черзі — апеляція того ж таки керівника ГО “ЗАВТРА”, чию справу суддя Василь Бедьо розглянув без участі відповідача.

Паралельно матеріали кримінального провадження про нанесення активістам під час тих же подій тілесних ушкоджень, після спроби закрити без відома потерпілих в Ужгородському міськвідділі поліції, витребуване Закарпатською обласною прокуратурою і скеровується на розгляд у військову прокуратуру. До слова, правозахисники радять активістам щодня тримати руку на пульсі цієї справи, оскільки керівник військової прокуратури Олег Ціцак має практику — так само без відома сторін закривати схожі кримінальні провадження, пише Гроза-Ньюс.

 

28 березня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів