Обов'язкове використання печаток бізнесом скасовано остаточно

Обов'язкове використання печаток бізнесом скасовано остаточно
Петро Порошенко як Президент України таки підписав дерегуляційний Закон під №4194.

 

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів щодо використання печаток юридичними особами і фізособами-підприємцями» №4194, - випливає зі статусу документа на офіційному сайті ВРУ.

Законопроект був внесений в Раду Владиславом Голубом (БПП) і Оленою Сотник ( «Самопоміч») і передбачає скасування обов'язкового використання печаток підприємцями при укладенні договорів. Завіряти документи пропонується особистим підписом суб'єктами підприємницької діяльності.

Підписаний Президентом Закон передбачає також легалізацію документообігу без печатки, що має спростити роботу підприємців (зокрема, сьогодні закордонним партнерам складно пояснити необхідність друку для малого і середнього бізнесу).

Крім того, передбачається, що після ввступленія в силу закону складніше буде паралізувати діяльність компанії, просто забравши у неї друк. Документ також передбачає адміністративну відповідальність за вимагання державним органом або органом місцевого самоврядування наявності відбитка печатки на офіційному документі.

Нагадаємо, документ в першому читанні у вересні 2016 року підтримали 235 парламентаріїв. У березні 2017 р закон був прийнятий у другому читанні 226 «слуг народу».

 

18 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів