Москаль відреагував на повідомлення про можливе відновлення аеропорту в Мукачеві

Москаль відреагував на повідомлення про можливе відновлення аеропорту в Мукачеві
«Історія руйнування Мукачівського аеродрому – це майстер-клас зі зловживань, корупції і відвертого злодійства у виконанні родини Балог». Так відреагував Геннадій Москаль на повідомлення про можливе відновлення аеропорту в Мукачеві, що періодично з’являються в ЗМІ з подачі Мукачівської міськради.

 

– Уже 12 років минуло, як цей унікальний об’єкт був фактично вкрадений від області й переданий Мукачівській міськраді з чіткою метою – «для облаштування цивільного аеродрому з відповідною інфраструктурою», – наголошує Г.Москаль. – За цей час жодні роботи там не проводилися, тільки списувалися гроші начебто на охорону. Сама передача об’єкта продавлювалася Балогою-старшим (котрий тоді очолював область, а далі перейшов у Секретаріат Президента) з численними порушеннями законодавства. Недавня перевірка Державного фінансового аудиту встановила, що право власності на земельну ділянку у 228 гектарів Мукачівська міськрада оформила незаконно, без необхідного рішення Павшинської сільради, на території якої знаходиться колишній військовий аеродром.

Єдина масштабна «робота», що проводилася на аеродромі за останні 12 років, – це демонтаж бетонних плит зі злітно-посадкової смуги. Майже 15 тисяч бетонних плит були продані з аукціону з підставними особами за безцінь – близько 700 гривень за штуку. А переможцем фіктивного аукціону стало ТОВ «Русинія», засновником якого є дружина Віктора Балоги Оксана Балога. Одразу після купівлі ця фірма перепродала частину плит іншим спорідненим із цією сім’єю комерційним структурам, а решту виставила на продаж за вартістю, що в п’ять разів перевищувала ціну купівлі. Відчуження колишнього військового аеродрому в Павшині з самого початку було аферою Балог із метою наживи. Тому перед тим, як поширювати в ЗМІ різні дурниці про передачу на баланс Мукачева Міжнародного аеропорту «Ужгород», будівництва на території колишнього військового аеродрому якогось «Сіті Центру» чи відновлення роботи Мукачівського аеропорту, хай мер Мукачева звернеться до своєї матері в ТОВ «Русинію» з вимогою повернути на аеродром вкрадені бетонні плити.

Джерело: Офіційний сайт Геннадія Москаля

 

24 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів