П’ять причин безмежно закохатися в Закарпатський край

П’ять причин безмежно закохатися в Закарпатський край
Ви коли-небудь бачили височину, вкриту снігом? Вдихали запах свіжого гірського повітря на висоті 870 метрів над рівнем моря? Українські Карпати здатні і не на таке. Вони готові показати всю свою красу в будь-який час року. Але навесні, коли туристів стає менше, а зелених шапок на деревах все більше, ймовірність закохатися в Закарпатті дуже велика.

 

Приготуйтеся до прослуховування неймовірно велика кількість легенд, пов'язаний з тим чи іншим туристичним місцем. А що виникла спрагу пригод допоможе вгамувати вино, звичайно ж, разом зі стравами закарпатської кухні, назви яких з першого разу запам'ятати вкрай складно, адже вони буквально ввібрали в себе частинку угорської історії.

Перше місце для усамітнення і насичений сімейний відпочинок - це курорт «Воєводино». Тут мешкає форель, яку ви зможете спробувати в місцевій колибі на пару з ароматною наливкою і іншими традиційними ласощами.

Набратися сил під час перебування в «Воєводино» допоможе прогулянка на конях.

А щоб максимально оздоровитися - вибирайте купання в чані. Міні-скульптура Лукавий підкаже вам, куди йти.

І це не дивлячись на присутність тенісного корту і футбольного поля, розташованого на території курорту. Якщо ж любите прогулятися пішки - вибирайте парк Шенборн. Він прекрасний і в нічний час.

Тільки не лякайтеся скульптурами з підсвічуванням, який охороняє вхід в парку. Вони хоч і реалістичні, але абсолютно нешкідливі, як і жаби, що вистрибують вам назустріч. Боятися їх точно не варто. А гурмани можуть ще і спробувати ... «жаб'ячі лапки». За однією з версій, цей делікатес привезли французи, які приїхали в Закарпатті на військову службу. Не думаю, що французів в цьому краї в наші дні хоч греблю гати. Зате блюдо міцно закріпився в місцевому меню. Більше говорити про «Воєводино» не має сенсу. Краще разок туди приїхати. Хоча б заради такого виду з вікна.

Друге місце, рекомендована для відвідувань, - більш узагальнений, тому це винні підвали і численні дегустації. Готово прослухати, як виготовляється вино, чим відрізняється десертним від білого сухого? Якщо немає - з легкістю пропускайте цей пункт, але вже якщо зважилися, то сходіть хоча б на кілька дегустацій - відчуйте себе справжнім поціновувачем напою богів і трохи завзятим сомельє. «Шардоне», «Старий підвал», «Чизай», «Леанка» - список можна продовжувати до нескінченності.

Плюс в таких дегустаціях полягає в тому, що ви бачите процес виготовлення вина, а також де і в яких умовах воно зберігається. І після всіх розповідей вам обов'язково захочеться прикупити собі пару пляшок білого або червоного сухого. Розмірковуючи про вино, неможливо не відзначити дуже цінний додаток до нього - справжній сиру. Для поціновувачів молочної продукції є особливе місце на Закарпатті, а саме село Іза з еко-ферма під назвою «Баранова», де ви навчишся розрізняти біле золото Карпат: вурда, бринза, Груні і Ріка. До того ж, все що подають до столу, вирощено на цій самій фермі, і це дуже смачно.

Третє місце - історичне. Палац Шенборнів графів, відомий як санаторій «Карпати».

Магнолії і сакура, штучне озеро, джерело молодість - ось мала частина того, що можна подивитися.

На території Палацу знаходиться будиночок, де відпочивав Микита Хрущов, а також маленький ринок, після відвідин якого ви не піде без сувенірів, - будь це вино, ковбаси, угорський шоколад або карпатський чай.

Якщо ж вам до душі романтичну подорож, загляньте до палацу Сент-Міклош. Там ви дізнаєтеся, на які жертви здатна жіноча любов і як в приватних руках оживають руїни і перетворюються в місце для культурних подій.

А тим, хто не мислить себе без історії, радить поїхати в замку «Паланок» і дізнатися, що з ним змогли зробити учень на трактористів студентів профтехучилища, як жоден завойовник до них. Там вам також розкажуть, як будувався замок і чому він носить саме цю назву. Інформацію про те, який барвистий вид відкривається з верхньої частини замку «Паланок» на Мукачево, вам доведеться перевірити самим.

Четверте місце - термальні джерела. Щоб просто розслабитися і відпочити завдяки різних басейнів з цілющою водою різної температури - їдь в оздоровчому комплексі «Жайворонок». Заходи там не менше прекрасні, ніж сам термальна вода.

А тим, хто не мислить себе без розваг і всього-всього - вибирайте термальний комплекс «Косино». Там на вас чекають і шикарні апартаменти, і найдовша барна стійка в басейні, і оздоровчі процедури, і ... фан-клуб братів Кличків.

Де б ви ще зробили фото з найвідомішими українськими боксерами, в той же час, попиваючи коктейль і дивлячись на палаючий вогонь в каміні.

П'яте місце - озеро Синевир. Прийти і насолоджуватися життям! Крім легенд, пов'язаних з виникненням озера, Сіневіргорд і красивий. Він дійсно нагадує людське око і по праву вважається одним з 7-ми чудес України. Тут перепливають з берега на берег на плоту, пробують варення з шишок. і дивиться на захованому острів диво-озеро.

Зізнайтеся, після побаченого ви точно закохаєтесь в Закарпатті. Все ще сумніваєтеся, що відповісти? Тоді оселитеся хоча б на день в готелі.

На висоті 870 метрів відкривається неповторний пейзаж, тому що гори тут, здається, всюди. Пізніше ви відвезете з собою частинку гірських вершин в галасливі мегаполіси. Нехай тільки в пам'яті, зате міцно і назавжди. Прес-тур був проведений в рамках проекту «Карпатський портал», який фінансується за рахунок гранту від королівства Норвегії через Норвезька фінансовий механізм, співфінансується з державного бюджету Республіки Словацької.

Джерело: Моє місто

 

 

 

 

 

 

 

 

15 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів