Екзамени — позаду, а робота — попереду!

Екзамени — позаду, а робота — попереду!
У Берегівському медичному коледжі – гаряча пора.

 

Берегівські випускники з відділення "Лікувальна справа" (групи "В" і "Г") склали державні практичні екзамени зі спеціальності, ось-ось отримають дипломи та роз‘їдуться по всій області. Одні шукатимуть роботу, більшість уже знає, де працюватиме, а дехто планує вчитися у вишах. Попитом користуються державні заклади охорони здоров‘я, приватні клініки, санаторії, будинки відпочинку, курорти тощо. Їхня географія – від Ужка та аж до Ясіня.

А загалом на Закарпаті немає такого міста, селища та села, де б не працювали вихованці медколеджу з його понад 70-річною історією. А щойно вони вкотре "похвилювалися" у рідних стінах навчального закладу, де склали іспити перед державною суворою комісією, яку уже традиційно очолював головлікар ЦРЛ Іван Малеш. У її складі: директор М. Продан, викладачі А. Радик, В. Стефанишин, Р. Бабинець, С. Геревич, І. Арутюнова, Л. Шехтер, О. Гілязова та інші.

Тут що не прізвище – відома постать у теоретичній медицині, аси-викладачі. Вони прискіпливо слухали відповіді на запитання у білетах з таких предметів, як терапія, педіатрія, гінекологія, за якою черговістю скласти набір інструментарію у хірургії та як, приміром, узяти кров у пацієнта дитячого відділення тощо.

Автор цієї інформації на практичних іспитах побував аж два рази, коли складали і перші, і другі. Останніх, а це Едіна Азарян, Евеліна Балега, Вівіен Жидик, Сабіна Марко, Юлія Орос, Давид Павлей, Беттіна Повдьор, Бернадетта Неймет, Оршоля Фодор, Кароліна Товт, Ніколетта Пупчик, Гойнолка Шевтер, Йосип Чуга, Щандор Шітев, Еніка Ягер, то вони репрезентували угорську групу. Отже, працюватимуть в основному в медустановах Берегівського, Мукачівського та Виноградівського районів, а ось Дарина Русінко, Мирослав Семчук, Лариса Танчинець, Яна Мігелик, Ніколетта Конєва, Марина Росоха, Євген Куцкір, Вікторія Грунянська, Марія Гомада, Сабіна Геревич, Євгенія Федак, Христина Воронич, Валерія Шпеник свої навики проявлятимуть у інших регіонах.

Віриться: "білі халати" зуміють на практиці доказати, що граніт "медичної" науки чотири роки поспіль гризли недарма. Медсестри, фельдшери, акушерки, фармацевти (понад 140 дипломованих чоловік) не тільки старанно працюватимуть, але й культурно та ввічливо доглядатимуть пацієнтів у міських і районних лікарнях, поліклініках, численних санаторних комплексах тощо. Вони раді, що екзаменів пора – це вчорашній день, а попереду їх чекають напружені будні.

Михайло СИНЬООКИЙ

 

20 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів