У НПП «Синевир» пресуватимуть пластикові пляшки, які засмічують заповідну територію

У НПП «Синевир» пресуватимуть пластикові пляшки, які засмічують заповідну територію
У Національному природному парку «Синевир» встановили два преси для пресування поліетиленових пляшок, йдеться у повідомленні на сайті НПП «Синевир».

 

«100 років – саме стільки розкладається у природі ПЕТ-пляшка. Вона є чи не найпоширенішим забруднювачем у нашому регіоні. Щоб нарешті вийти на шлях вирішення цієї проблеми, у НПП «Синевир» встановили 2 преси. З ініціативи голови Міжгірської РДА Василя Худинця і голови Колочавської сільської ради Юрія Кливця налагоджено ділові стосункам з угорськими інвесторами, тож тепер є можливість зменшити кількість відходів, які досі могли потрапляти у навколишнє середовище», – зазначають у повідомленні.

Щоб здійснити пресування ПЕТ-пляшок, спочатку сортуватимуть відповідно до розміру і кольору, а потім пресуватимуть і пакуватимуть. Далі пляшки будуть відправлені на переробку. Кришки ж пакуватимуть окремо.

Прийом поліетиленових пляшок поки що налагоджено не з усього регіону парку, адже прес тільки-но впроваджено в дію. Натомість сировини вистачає – тільки під час екоакцій зібрано десятки біг-бегів пляшок. Наразі планується встановлення місць збору ПЕТ-пляшок в усіх населених пунктах Тереблянської долини Міжгірщини і відправлення їх на пресування.

НПП «Синевир» наполегливо просить місцевих жителів і туристів уникати зайвого пакування і не викидати сміття в природне середовище.

Нагадаємо, що днями із Вільшанського водосховища вибрали півтори тисячі мішків пластикового сміття. Масштаби зібраного з дна «закарпатського моря» сміття і пластику просто вражають.

uzhgorod.net.ua

 

16 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів