Чому не можна поїсти бананів в Ужгородському ботанічному саду?

Чому не можна поїсти бананів в Ужгородському ботанічному саду?
Всі вони із різних кліматичних зон. Найбільше їх із Китаю, Японії та Америки. Біологи саду створили для цих екзотів всі умови для існування і відповідно приділяють для кожної рослини індивідуальний догляд.

 

Є тут і Червонокнижні види, як-от Тис ягідний та більше десятка різних сортів та видів магнолій, яка, до речі, через різкі зміни погоди, зацвіла цьогоріч вдруге. Є й авокадо, і ківі, й інжир. Вони плодів не дають, відіграють суто декоративну роль. Хоча інжир декілька років і плодоносив.

Це: особливо вибагливі види і разом з іншими такими ж рослинами «живуть» в оранжереї саду. Для їхнього існування необхідний тропічний або субтропічний клімат. А в різні сезони потребують і різного поливу – для підтримки вологості.«Зустріти подібні дерева можна хіба-що в приватних секторах, де є можливість їх утримувати в тепличних умовах» – каже дендролог п. Надія.

Ось як це карликове бананове дерево. Воно виростає від метра-до півтора заввишки і особливо цікавить туристів. Звісно, смачненьких бананів з нього не поїси, але воно вражає своєю красою. Навесні та влітку до Ботанічний саду приходять до півтисячі відвідувачів вдень. Місяць тому тут відкрили «Зелений клас». Для навчання на свіжому повітрі є імпровізований клас та шкільна дошка. Зі стендів кожен може познайомитися із унікальними рослинами , з календарем їх цвітіння та з картою-схемою самого Ботанічного саду.

М-студіо

 

19 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів