Москаль завдячує зростання кількості закарпатських підприємців угорським грантам

Москаль завдячує зростання кількості закарпатських підприємців угорським грантам
Москаль: «Завдяки угорським грантам кількість приватних підприємців на Закарпатті збільшилася майже на три тисячі»

 

З початку цього року в Берегівському районі зареєструвався 371 новий підприємець – фізична особа і 25 юридичних осіб. Із них за липень і серпень – 160.

– Абсолютна більшість нових підприємців на Берегівщині з’явилися завдяки «Центру економічного розвитку Закарпаття «Еган Еде», який надає місцевим мешканцям гранти, що фінансуються програмою уряду Угорщини для сприяння економічного розвитку закордонних угорців по всій Європі, – наголошує Геннадій Москаль. – На Закарпатті «Центр «Еган Еде» активно діє не тільки в Берегівському, але і в інших районах – Виноградівському, Ужгородському, Мукачівському, Хустському, Тячівському. Усього заявки на отримання грантів із «Центру» подало близько трьох тисяч чоловік. Близько тисячі вже отримали кошти по програмі фермерства, приблизно півтори тисячі – по програмі розвитку малого бізнесу і близько 500 заявок ще на розгляді.

Новостворені приватні підприємства – це нові робочі місця і відрахування в бюджети різних рівнів, це нова сільгосптехніка й туристичні об’єкти, які нікуди з України не підуть, а працюватимуть на благо Закарпаття. Я хотів би, щоб у кожному регіоні України (особливо там, де не вистачає робочих місць) була така сприятлива можливість мікрокредитування й отримання грантів, яку зараз має Закарпаття.

За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

 

01 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів