Культуру Слобожанщини презентують у форматі масштабного форуму на Закарпатті

Культуру Слобожанщини презентують у форматі масштабного форуму на Закарпатті
Протягом двох тижнів у травні 2018 року на Закарпатті проходитиме масштабний культурний форум «СлободаКульт», покликаний зламати негативні стереотипи та дати привід пишатися різноманітністю культури регіонів України.

 

Про програму форуму та заходи, які передбачає міжкультурна платформа проекту, сьогодні у прес-центрі Закарпатської ОДА розповіли організатори мистецької події.

Так, за словами організаторів, на Ужгород та Мукачево очікують близько 80 подій з восьми напрямків:

Подібні масштабні проекти вже були втілені у Києві, Львові та Харкові. Закарпаття стане четвертим регіоном, куди завітає культурний форум.

«Ми прагнемо побудувати міжрегіональні містки, створити умови для співпраці… Нам би хотілося, аби по закінченні того чи іншого форуму втілювалися культурні проекти та продовжувалася плідна співпраця. На сьогоднішній день у рамках проекту налічується близько 300 подій, майже 40 тисяч відвідувачів у різних містах України, близько тисячі учасників… Форуми мають сталу структуру. Це два тижні вприску культурного адреналіну, коли кожного дня відбуваються події. Усі заходи є вільними для відвідувачів, адже це просвітницький проект, який не має комерційної основи…», – розповіла одна з організаторів форуму, керівниця проектів «Dofa.fund» (Благодійний фонд «Мистецькі надра») Ольга Сагайдак.

Серед подій форуму плануються великі вуличні концерти харківських гуртів, виставки художніх творів від авангарду до актуального мистецтва, зустрічі з письменниками і поетами, кінопокази і зустрічі з режисерами, а також кіно-майстер-класи для юнацтва, актуальні вистави і театральні воркшопи, дискусії на гострі соціокультурні теми із залученням авторитетних експертів, модні покази тощо.

У рамках сьогоднішньої презентації форуму журналістам продемонстрували короткі відеозамальовки, на яких ужгородці відповідали на коротке запитання «Що ви знаєте про Харків?» Люди відповідали про асоціації із нинішніми реаліями, про найбільшу площу Європи, про першу столицю України… Але одна відповідь увібрала у себе переважаючу думку, яку висловили мешканці Ужгорода, – «Харків – це щось велике, далеке і невідоме».

Саме для того, аби активізувати міжрегіональну співпрацю і спільні проекти, налагодити обмін творчим досвідом, донести актуальну інформацію про регіони, дати привід пишатися культурними надбаннями і різноманіттям регіонів України, і з′явилася ідея мистецького форуму.

Із родзинок заходів на закарпатців чекає концерт гурту «Жадан і собаки в космосі», поетичний вечір Сергія Жадана, презентація фільму «Ворошиловград», який нині знімають на Луганщині та кілька десятків інших відкритих заходів різного спрямування і змісту.

Рекомендуємо переглянути відео презентації майбутнього Форуму:

Дивіться також: Дорога на Схід, або як закарпатська культурна «експедиція» відкривала для себе Слобожанщину

uzhgorod.net.ua

 

07 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів