Ліки, які використовують для лікування людей, можуть допомогти і рослинам

Ліки, які використовують для лікування людей, можуть допомогти і рослинам
Для рослин деякі ліки можуть бути помічними із боротьбою від хвороб і шкідників.

 

У цій статті ми ознайомимо вас з деякими лікарськими препаратами, які допоможуть вашим рослинам, навіть якщо під рукою немає спеціальних препаратів.

Використовуючи лікарські препарати для рослин потрібно бути дуже уважними із їх застосуванням, адже неправильна доза може повністю знищити рослину.

collage_liki_dlya_roslin.jpg (62.3 Kb)

Марганцівка для рослин

Навіть початківець садівник знає, що перманганат калію є незамінний засіб для обробки насіння. Розчин готується так 0,5 г марганцівки розчиніть в 100 мл води і замочіть насіння на 20-30 хвилин. Після чого промийте їх і просушіть.

Також розчином марганцівки можна знезаражувати контейнери для розсади і обприскувати рослини з метою профілактики сірої гнилі (2 ч.л. марганцівки слід розчинити в 10 л води).

Зеленка для рослин

Зеленку можна використовувати замість садового вару для обробки ран під час обрізання рослин . Особливо часто застосовують зеленку для орхідей. Щоб обробити зрізи зеленкою, візьміть ватяну паличку або ватний диск, занурте його в зеленку і змастіть свіжі рани на деревах , кущах, кімнатних рослинах. Таким же чином зеленкою можна обробляти підгнилі ділянки бульб жоржин і цибулин гладіолусів під час зберігання, а також невеликі тріщини на гарбузах.

Розчин зеленки можна застосовувати і для кращого зав'язування плодів у вишні. Розчиніть 2 ч.л. цього лікарського засобу в 5 л води і обприскати дерева відразу після цвітіння.

Крім того, зеленка допоможе впоратися з борошнистою росою. Для цього необхідно накапати 40 крапель в 10 л води, вилити отриману рідину в пульверизатор і розпорошити на пагони рослин. Але такий розчин допоможеврахуйте, що проти борошнистої роси зеленка ефективна лише на ранніх стадіях розвитку хвороби.

Йод для рослин

Слабкий розчин йоду (1 крапля на 3 л води) прекрасно замінює магазинну позакореневе добриво для розсади томатів, огірків, баклажанів та капусти.

Таким розчином обприскують рослини через 20 днів після сходів. А коли розсаду висаджують в грунт на постійне місце, обприскування повторюють.

Також йодний розчин допомагає добитися кращого цвітіння рослин, активного росту, а також допоможе підвищити стійкість рослин до хвороб, зокрема до сірої гнилі. Для цього розведіть 5-10 крапель йоду в 10 л води і обприскуйте рослини отриманим розчином 1 раз в 10 днів під час формування зав'язі і бутонів.

collage_liki_dlya_roslin1.jpg (115.46 Kb)

 

Аспірин для рослин

Цей препарат допомагає запобігти і попередити утворенню гнилей на листках, які нерідко з'являються під час тривалої вологої погоди. Розчином аспірину обприскують рослини 2-3 рази на місяць (300-500 мг на 4,5 л води) - і випадків зараження хворобами буде значно меншою.

Метронідазол (трихопол) для рослин

Цей антибактеріальний препарат відмінно відлякує комах і добре справляється з різними інфекціями. Особливо ефективний він проти таких хвороб, як фітофтороз і кладоспоріоз.

Щоб захистити рослини від цих хвороб, розчиніть 15-20 таблеток метронідазолу в 10 л води і кожні 10 днів (починаючи з другої половини червня) обприскуйте кущі помідорів і картоплі.

Важливо: лікарський розчин повинен бути свіжим. Його потрібно готувати приблизно за 20 хвилин до використання.

Метронідазол ефективний проти чорної ніжки. Розчиніть 1 таблетку в 1 л води і отриманою рідиною обприскати розсаду рослин.

Глюкоза і вітамін В1

Це розчин є чудовим добривом для квітів, завдяки йому цвітіння стає рясним і тривалим. Робиться він так на 5 л води розчиніть 5 мл глюкози і 1 мл вітаміну В1, отриманим розчином поливайте рослини під корінь 1 раз на 2 тижні.

Нехай ваші рослини будуть здоровими, рясно цвітуть і дарують багатий врожай!

Успіху!

 

10 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів