Вікторія Биркович у фіналі! Вчителька ужгородського ліцею у 5-ці кращих педагогів України

Вікторія Биркович у фіналі! Вчителька ужгородського ліцею у 5-ці кращих педагогів України
Вікторія Биркович стала одним з 5-ти кращих вчителів України.

 

Міжнародну премію Global Teacher Prize 2014 року заснував арабський мільярдер Санні Варкі. Її мета – знайти найкращих учителів-новаторів з усього світу та відзначити переможця нагородою в 1 000 000 доларів.

2015 року найкращою викладачкою на планеті визнали американку Ненсі Етвелл, яка запропонувала викладати літературу у формі воркшопів із читання та письма. А 2017 року переможницею стала Меггі Макдоннел, яка боролася з проблемою самогубства серед підлітків у віддаленому селі на півночі Канади.

Навесні цього року громадська спілка "Освіторія" організувала національну премію Global Teacher Prize Ukraine, мета якої не лише знайти новаторів в освіті, а й підняти престиж професії вчителя. Переможець отримає 100 000 гривень, всебічну підтримку в заповненні заявки на світовий етап конкурсу та разом із п'ятіркою фіналістів поїде на Global Education and Skills Forum 2018 у Дубай, де й назвуть ім'я кращого вчителя у світі. Топ-5 номінантів також отримають рік безкоштовного підвищення кваліфікації від "Освіторії".

У 20-ку кращих ввійшла і вчителька з Ужгорода Вікторія Биркович. Сьогодні журі обрали топ-5 педагогів і наша Вікторія у числі кращих. 

Окрім того, ми можемо Вікторію Биркович назвати ще й кращим народним вчителем. За свого фаворита можна голосувати ТУТ.

Ось що про педагога з Ужгорода пишуть у Global Teacher Prize: 

Вікторія Биркович, 29 років

#ГРОМАДЯНКАСВІТУ

Чому стала вчителем? 

Я зростала у неблагополучній сім'ї і мріяла стати вчителем. Мій приклад доводить, що у дітей з таких сімей є шанс, є майбутнє. 

Інновації 

Вважаю, що головне завдання вчителя початкових класів ? навчити дітей критично мислити і аналізувати інформацію. Тому я розробила методику, за якою уроки ? це міні-дослідження з різних предметів. 

Я також впроваджую інтегрований курс "Культура добросусідства", щоб виховувати дітей у загальнолюдських цінностях та з високим рівнем толерантності. Взяла участь в організації першого Фестивалю сім'ї в Ужгороді. 

Правило життя 

Педагог не навчає, виховує чи розвиває, а співпрацює з учнями, навчаючись і самовдосконалюючись разом із ними. 

 

18 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів