Перший транш коштів на відновлення Музею лісу і сплаву надійшов на Закарпаття

Перший транш коштів на відновлення Музею лісу і сплаву надійшов на Закарпаття
Найближчим часом на Чорній ріці в Міжгірському районі почнеться реконструкція «Музею лісу й сплаву». Тендерні процедури вже завершені, переможець визначений, договір у стадії підписання, роботи почнуться найближчим часом.

 

Відновлення Музею фінансується з Міністерства екології та природних ресурсів, а виділення необхідних коштів більше року добивався Геннадій Москаль.

Нагадаємо, що єдиний у Європі (і один із двох у світі) Музей лісу і сплаву в Міжгірському районі, який належить Мінекології і входить до Національного природного парку «Синевир», знаходиться в занедбаному стані й руйнується. Під час катастрофічних паводків 1998 та 2001 років Музей зазнав значних пошкоджень, а у 2008 році обласна влада під керівництвом клану Балог всупереч закону віддала Музей у комунальну власність, щоб потім забрати в приватні руки.

Унікальний об'єкт не дозволили приватизувати місцеві мешканці та громадськість. Геннадій Москаль через суд ініціював повернення Музею на баланс Мінекології і таким чином зробив можливим фінансування відновлювальних робіт. Після відкриття Музей лісу і сплаву, як і в попередні роки, стане перлиною Карпат, одним із чудес України, подивитися на яке приїжджатимуть тисячі туристів.

Джерело: Прес-центр Закарпатської ОДА

 

04 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів