"Консервна столиця України" не перестає дивувати

Ще один новий завод на Закарпатті

 

Складається враження, що не проходить і місяця, щоб у Закарпатській області не відкрився новий консервний завод. Незважаючи на те, що це, звичайно, легке перебільшення, однак кількість працюючих консервних заводів, а також тих, котрі відкривалися і закривалися в цьому регіоні, безсумнівно, є рекордним для України в роки незалежності.
Сьогодні Закарпатське представництво Проекту аграрного маркетингу повідомило про те, що в селі Четово Виноградівського району Закарпатської області відкрився ще один, новий консервний завод. Особливістю цього заводу і те, що він створений на базі фермерського господарства "Югра", що, таким чином, намагається вирішити проблему реалізації овочів і створити додаткову вартість для своєї продукції.
Незважаючи на те, що даний завод порівняно невеликий, він буде впливати на ситуацію на ринку овочів для переробки в даному регіоні. Цілком задовольнити потреби в сировині тільки за рахунок власного виробництва заводу, схоже, не удасться, тому з ринку не просто піде великий постачальник, але і з’явиться ще один покупець. Це вже четвертий консервний завод у радіусі 30 км, що робить вирощування овочів у цьому регіоні дуже цікавим бізнесом для фермерів.
Потужність заводу, за інформацією Закарпатського представництва Проекту аграрного маркетингу, складе 100 тис. у.б. у рік (для порівняння, найбільший у регіоні завод "Микаланд" планує робити до 12 млн. у.б. у рік). Завод робить консервовані огірки, помідори, борщові заправи, томатний сік і консервований березовий сік. Крім того, завод робить консервований зелений горошок. При цьому фермер сам вирощує сировину для свого заводу, а збирання врожаю робить вручну.
І в підприємства і своя торгова марка. Очікується, що "Югра" уже найближчим часом з’явиться в роздробі на українському ринку, однак керівництво підприємства уже веде переговори і з російськими покупцями. Незважаючи на те, що погані погодні умови поточного року перешкодили консервному заводу "Югра" цілком завантажити свої потужності, його порівняно невеликий розмір, а також наявність власної сировини дозволяють керівництву дивитися в майбутнє з надією.

 

07 вересня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Иштван 2005-09-20 / 20:56:00

    Уважаемые журналисты! Вам не мешает, что с. Четове находится не в Воноградовском, а в Береговском районе? В Виноградовском есть село "Чепа". Ну, где-же "Консервна столиця України"?