Спілка письменників запропонувала кандидатів на найпрестижнішу літературну премію Закарпаття

Спілка письменників запропонувала кандидатів на найпрестижнішу літературну премію Закарпаття
Правління закарпатської організації Національної спілки письменників України визначилося із кандидатами на цьогорічну обласну премію імені Федора Потушняка у галузі літератури.

 

Так, у жанрі «проза» подано роман Дмитра Кешелі «Дай сили заплакати», який побачив світ у київському видавництві «Академія». У жанрі «поезії» подано збірку Мар’яниНейметі «Йод», яка вийшла у столичному видавництві «Гамазин».

У жанрі «драматургія» – збірник п’єс Василя Шкірі «Ранок вечора мудріший». У номінації «літературознавство» – збірку есеїв та статей Василя Густі «Вклоняюсь колосу й зернині». У номінації «переклади» – Валерію Юрочкову зі Словаччини за переклад української поезії Закарпаття на словацьку мову. У жанрі дитячої літератури не було подано нікого, адже за умовами премії, отримувати її можна у кожному жанрі лише раз на 5 років.

Окрім Національної спілки письменників України, на головну літературну премію області можуть подавати і громадські організації, видавництва, редакції, гуманітарні кафедри вищих навчальних закладів, бібліотеки тощо.

Uzhgorod.net.ua

 

12 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів