У Тячеві може з’явитися "сміттєвий" завод потужністю переробки 100 тисяч тонн твердих побутових відходів на рік

У Тячеві може з’явитися "сміттєвий" завод потужністю переробки 100 тисяч тонн твердих побутових відходів на рік
У понеділок, 31 жовтня, відбулася зустріч представників інвестиційно-екологічної компанії «ІЕК», яка має намір залучити закордонних інвесторів для будівництва сміттєспалювального заводу в Тячеві, з депутатським корпусом Тячівської міської ради.

 

З презентацією проекту заводу виступили представник «ІЕК» Ігор Погрібний та директор інвестиційно-екологічної компанії «ІЕК» Ольгерд Тімофєєв. Як стверджували доповідачі, вони є українськими партнерами закордонного інвестора «West to Energy international», яка забезпечує 100% фінансування проекту і будує «під ключ» сміттєпереробний завод. Вартість будівництва заводу – орієнтовно 60 млн євро. 

За їх словами, інвестиційним проектом передбачено будівництво заводу потужністю переробки 100 тисяч тонн твердих побутових відходів на рік з отриманням електроенергії. Будуватимуть завод біля існуючого сміттєзвалища у Тячеві. Тут спалюватимуть сміття з Тячева і району. Триватиме будівництво 2,5 років. А до того два місяці піде на збір інформації, вивчення морфології відходів та проектування. Та все це лише за умови, що проект пройде громадські слухання. При сміттєпереробці буде застосовано технологію інсінерації (спалювання відходів). Обладнання, яке буде використовуватись, є екологічно безпечним. На заводі будуть зайняті 52 працівники. 

Після виступу Тячівський міський голова Іван Ковач поставив доповідачам низку питань, зокрема, щодо того, яким чином буде здійснюватись сортування сміття, і що планують робити з такими відходами, як будівельне сміття, шини, масла тощо. А також – як технічно вирішуватимуть питання подачі електроенергії, що буде вивільнятися при переробці сміття, в мережу. Адже саме через неузгодженість стосовно цього моменту фінські інвестори зупинили реалізацію свого проекту. Ще одне питання – кому будуть постачати енергію? На це представники інвестора відповіли, мовляв, варто поблизу збудувати, наприклад, теплиці. 

У підсумку, депутати міськради взяли інформацію представників «ІЕК» до відома. Але вирішувати, чи давати дозвіл на будівництво сміттєспалювального  заводу в Тячеві, буде громада на громадських слуханнях, які відбудуться 8 листопада, о 10.00, у залі Тячівського ЦДЮТ. 

З повним текстом заяви про наміри представників інвестора можна ознайомитись за посиланням

Також стало відомо, що, окрім цього, є ще два інвестори, які мають пропозиції щодо будівництва в Тячеві сміттєпереробного заводу. Як зазначив міський голова, їх пропозиції теж будуть вислухані, щоб обрати найбільш оптимальний варіант.

 

01 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів