Замальовки про те, як оживають книги

Замальовки про те, як оживають книги
Сьогодні у прес-центрі Закарпатської ОДА відбулася презентація двох книжок про життя і надбання закарпатського письменництва.

 

Презентовані книги – Літературний альманах Закарпаття «Сім крутих перевалів» та «Українське красне письменство Закарпаття» Дмитра Федаки –приурочені до 70-річчя Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України та були видані за кошти обласного бюджету.

Літературний альманах «Сім крутих перевалів» презентує прозу, поезію, нові переклади, твори для дітей, сатиричну та гумористичну літературу сучасної генерації обласної спілки, зокрема, представників наймолодшого покоління.

До книги літературознавця Дмитра Федаки «Українське красне письменство Закарпаття» увійшли стислий огляд художньої літератури краю від найдавніших часів та літературні портрети письменників ХІХ і ХХ століть, а також представників літературного цеху сучасності – письменників, літературознавців та фольклористів.

Під час презентації присутні не лише поспілкувалися із авторами і видавцями, але й відчули нові книги «на смак». Свіжа і нова література ніби оживала у руках перших читачів. Проза, поезія, актуальні світлини… – тепер усе це доступне у закарпатських бібліотеках. Книги були створені не для продажу, а скоріше з просвітницькою метою. Закарпатці, що подарували вітчизняній і європейській культурі знані у літературному середовищі імена, отримують можливість пізнати творчий доробок своїх земляків.

Презентації книг стали звичними заходами у Закарпатській обласній адміністрації, і сьогоднішній захід не останній у цьому році. За словами директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Ярослава Галаса, попереду вихід у світ дитячих творів до дня Святого Миколая та унікального видання про історію Ужгорода авторства журналістки Тетяни Літераті.

uzhgorod.net.ua

 

23 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів