В Ужгороді відбудеться Всеукраїнський фестиваль графіті

Уперше ужгородці зможуть побачити відомих художників, які малюють на стінах, з Києва, Львова, Донецька, Одеси, Тернополя і, ясна річ, Закарпаття. Графіті давно вже стало невід’ємним елементом сучасної молодіжної культури. Але для більшості обивателів воно до сьогодні є чимось нелегальним чи негативним, принаймні — незрозумілим.

 

Хоча стріт-арт (вуличне мистецтво) нічим не гірший за інші види сучасного мистецтва, він ма? свою естетику та ідеологію. 8 жовтня, у суботу, Ужгородський Палац дітей та юнацтва підставить свої стіни представникам цього та?мничого напряму. Фестиваль пройде під знаком річниці Помаранчевої революції, тому не дивно, що називатиметься ?Моя революція?, а гаслом українських графітчиків стануть слова ?Твори революцію в собі!?.
Ужгород ще не бачив такого масштабного фестивалю графіті. Цікаво, що окрім малювання, запланована і зустріч із редактором ?диного в Україні спеціалізованого журналу графіті ?400 мл? (місткість аерозольного балончика фарб, яким малюють графітчики). Так що всі бажаючі зможуть подискутувати про український шлях розвитку вуличного мистецтва. Підтримати своїх колег прийдуть і представники інших молодіжних субкультур, зокрема, тріалісти ? велосипедні акробати.
Олександр ГАВРОШ, Ужгород.

ПРОГРАМА ВСЕУКРА?НСЬКОГО ФЕСТИВАЛЮ ГРАФ?Т? ?МОЯ РЕВОЛЮЦ?Я? (8 жовтня, Падіюн)
10 год. ? початок.
16.00 ? показові виступи ужгородських тріалістів (велосипедних акробатів).
17.00 ? дискусія з редактором всеукраїнського журналу графіті ?400 мл? Лодеком.
18.00 ? підведення підсумків, конкурс на кращу роботу, неформальне спілкування.

 

05 жовтня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів