Як спекти ідеальний бісквіт

Як спекти ідеальний бісквіт
Бісквіт — найпоширеніший десерт у всьому світі. З бісквітного тіста роблять торти, пироги, кекси і тістечка. Господині люблять таку випічку за її простоту: потрібні лише яйця, борошно і цукор.

 

Історія бісквітного торта

Багато хто вважає, що бісквітний торт родом з Франції, адже саме вона славиться своєю випічкою. Насправді бісквітне тісто першими почали використовувати англійські моряки. У плавання вони брали «морські сухарі», які довго не псувалися і не покривалися пліснявою через відсутність масла або кисломолочної складової. Одного разу хтось із придворних спробував ці сухарі і був вражений ніжним смаком. Після цього бісквіт почали готувати в якості десерту, додавая до нього джем, фрукти та шоколад. В Англії донині традиційно п'ють чай, вмочуючи в нього бісквіт.

Пізніше рецепт оцінили в Італії, Франції та Німеччини. А згодом бісквітну випічку почали використовувати в Австралії та Америці.

Хитрощі пишного бісквіта

Незважаючи на простоту та елементарність інгредієнтів, спекти пишний бісквіт непросто. Бісквітний торт обов'язково вийде, якщо ви прочитаєте в блозі компанії Metro про базові принципи приготування тіста.

Однак варто знати ще деякі народні хитрощі, щоб отримати пишну та повітряну структуру готового бісквіта:

  • Ємність для тіста повинна бути кімнатної температури і абсолютно суха. Також її можна змастити шматочком лимона і почекати, доки сік висохне.
  • Бісквіт вийде пишніший, якщо білки збивати окремо від жовтків. При цьому білки слід охолодити протягом 15-20 хвилин у морозилці.
  • Бісквітне тісто «не любить» протяги. Під час випічки не відчиняйте духовку і не грюкайте дверцятами. Не залишайте корж вистигати на підвіконні, оскільки є небезпека, що навіть добре пропечене тісто осяде.
  • Blog Metro рекомендує випікати бісквіт протягом години при температурі 180-200 градусів.
  • Для шоколадного пирога потрібно додати какао в борошно і двічі, а краще тричі, просіяти суміш. Так вона збагатиться киснем, і бісквіт буде пишним і високим.
  • Форму з тістом ставте в добре розігріту духовку. Бажано помістити в центрі, щоб корж рівномірно пропікся.

Дотримуючись цих порад, просто неможливо зіпсувати випічку: вона вийде повітряна, насичена і ароматна.

Бісквітні торти з добавками

Використовуючи заморожені ягоди, горіхи і сухофрукти безпосередньо в тісті, не потрібно обвалювати їх в борошні: вони будуть занадто важкими і тісто може не піднятися. Досить гарненько обсушити начинку для тіста паперовими рушниками. Заморожену полуницю краще не додавати, бо вона виділить забагато соку при випічці і бісквіт не буде мати пухкої структури. Зазвичай використовують ягоди, у яких щільна шкірка, — смородину, вишню, чорницю.

Полуничну начинку можна використовувати в кремі між коржами. Ділити один великий корж найзручніше гарячим, але справжні кулінари дають бісквіту настоятися мінімум десять годин. Тим, хто не має в своєму розпорядженні такого часу, рекомендують дочекатися повного охолодження.

Читайте більше про кулінарні лайфхаки, рецепти та тонкощі кулінарії в блозі компанії Metro на сайті https://blog.metro.ua/.

 

19 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів