Чимало закарпатців-заробітчан стають, в пошуках роботи, жертвами шахраїв

Чимало закарпатців-заробітчан стають, в пошуках роботи, жертвами шахраїв
Тисячі наших краян покидають рідні домівки в пошуках кращої долі у ближньому та далекому зарубіжжі. На жаль, чимало з них стають в пошуках роботи жертвами шахраїв, а хтось навіть опиняється в тюрмі.

 

З метою інформування громадян України про існуючу проблему торгівлі людьми, зокрема втягнення наших заробітчан у злочинну діяльність із перевезення наркотичних речовин на території іноземних держав, Міністерство соціальної політики України створили відеоролик із протидії торгівлі людьми під назвою «Українці в якості наркокур’єрів. Виклики сьогодення». 

На жаль, дана проблема характерна і для Закарпаття, адже тисячі наших краян щороку покидають рідні домівки в пошуках заробітків у країнах ближнього й далекого зарубіжжя. Чимало з них стають жертвами шахраїв, а дехто навіть опиняється за гратами на чужині.

Упродовж 2017 року працівники відділу боротьби з торгівлею людьми закарпатської поліції виявили та задокументували 4 злочини, пов’язані з торгівлею людьми. Цьогоріч поліція має нові напрацювання в даному напрямку. 

Водночас і самим українцям слід бути обережними. У пошуках роботи за кордоном  користуйтеся послугами легальних роботодавців. Поцікавтеся, чи має фірма, що надає послуги з працевлаштування закордоном, ліцензію в Україні на цей вид діяльності. Почитайте в Інтернеті, які відгуки про дану фірму тих, хто вже мав із ними справи. І головне – не спокушайтесь на нереальні обіцянки: «легку» роботу з доставки пошти, високу оплату праці, допомогу житлом, соціальне й медичне  страхування тощо. Пам’ятайте, що часто за такими обіцянками ховаються шахраї або й реальні злочинці, завданням яких є втягнення соціально незахищених і безправних іноземців у злочинну діяльність.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

14 березня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів