Закарпатська ДФС: Які обов’язкові реквізити касового чека при реалізації пального

Закарпатська ДФС: Які обов’язкові реквізити касового чека при реалізації пального
Обласна ДФС інформує.

 

Згідно п.11 ст.3 Закону № 265 щодо обов’язку суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, проводити розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій з використанням режиму попереднього програмування найменування (для пального із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД), цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.

У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області звертають увагу платників, що з 06 квітня 2018 р. набрав чинності наказ Мінфіну України від 19.02.2018 р. № 288, яким внесено зміни до Положення про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого власним наказом від 21.01.2016 р. № 13.

Змінами, зокрема, передбачено, що одним із обов’язкових реквізитів касового та видаткового чеків є код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД (зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством).

Крім того, встановлено, що додаткові реквізити чека ПТКС застосовуються у разі, якщо переказ призначено для оплати товарів (послуг), що придбаваються, а також якщо це передбачено правилами (регламентом) отримувача коштів. У такому разі забезпечується друкування в розділі назви товарів (послуг) усього переліку товарів (послуг) та їх вартості:

- код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, який зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством;

- назви товарів (послуг).

У разі невиконання вимог законодавства на підставі п. 6 ст. 17 Закону про РРО суб’єкти господарювання притягуються до відповідальності. А саме: у разі проведення розрахункових операцій через РРО без використання режиму попереднього програмування найменування (для пального із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно УКТ ЗЕД), цін товарів (послуг) та обліку їх кількості до суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), застосовуються фінансові санкції у розмірі п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 грн).

ДФС у Закарпатській області

 

13 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів