«Закарпаттяобленерго» нагадує правила електробезпеки батькам та дітям під час літніх канікул

«Закарпаттяобленерго» нагадує правила електробезпеки батькам та дітям під час літніх канікул
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» вітає дітей та їхніх батьків із початком літніх канікул. У цей період діти часто залишаються без нагляду батьків та більш належать самі собі. Це прихована загроза життю та здоров'ю дітей, оскільки їхні забави або витівки поблизу діючих електроустановок можуть призвести до прикрих випадків, пов'язаних із ураженням електрострумом.

 

Тому адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго» звертається до вас, шановні батьки, з проханням провести відповідну роз'яснювальну роботу  з дітьми та довести до їхнього відома інформацію про небезпеку необережного поводження з електрострумом та перебування поблизу електроустаткування. Зокрема, покажіть дітям як виглядають трансформаторні підстанції, лінії електропередач, ознайомте їх із застережними знаками, які розміщуються на всіх небезпечних енергооб'єктах, а саме:

Оскільки від лиха не застрахований ніхто, ми в черговий раз попереджаємо, що електрообладнання може становити реальну загрозу життю.

З метою запобігти біді нагадуємо, що категорично забороняється:

-  відчиняти двері огороджень електроустановок і  проникати за огорожі та бар’єри;

- заходити  на територію і в приміщення електричних споруд;

- вилазити на опори ліній електропередач, підійматися на дахи споруд, вилазити на дерева, поблизу яких проходять повітряні лінії;

- намагатися з будь-якою метою проникнути до трансформаторних підстанцій;

-  запускати поряд із лініями електропередач спортивні моделі літальних апаратів, повітряних зміїв тощо;

- накидати на проводи різноманітні сторонні предмети;

- рибалити поблизу ліній електропередач;

- намагатися діставати будь-які предмети, що застрягли між проводами;

- торкатися проводів, які провисли або знаходяться на землі.

Смертельно небезпечним є  наближення до обірваних проводів на відстань ближче ніж 8 метрів! Електротравму можна отримати і за кілька метрів від проводу.

Від дотримання правил електробезпеки залежить Ваше здоров'я та життя!

Останнім часом сумна статистика нещасних випадків внаслідок ураження електричним струмом поповнилася випадками спроб зробити фото, «селфі» на електроопорах чи на території підстанцій. В гонитві за ефективним знімком діти проникають на території підстанцій, вилазять на опори ліній електропередач, не розуміючи небезпеки, яка їх там очікує, і, на жаль, закінчується все досить трагічно.

Шановні батьки! Під час літніх канікул ви несете повну відповідальність за збереження життя і здоров'я ваших дітей. Любіть та бережіть їх. Бажаємо веселих та щасливих канікул Вашим дітлахам!

                                                                          Адміністрація ПрАТ «Закарпаттяобленерго».

 

22 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів