Закарпаття без природного газу не залишиться!

Закарпаття без природного газу не залишиться!
П’ятдесятиметрова бурова вишка вже стоїть на одній з ділянок на Великоберезнянщині, де планують приблизно через півроку добувати газ. Перспективні ресурси цього родовища складають 2,5 млрд м куб.

 

На Великоберезнянщині планують видобувати газ. Лютнянське газове родовище відкрили ще кілька років тому поблизу с. Тихий, зараз воно на стадії розробки.

П’ятдесятиметрова бурова вишка вже стоїть на одній з ділянок, де планують приблизно через півроку добувати газ. А от нижня її частина іде в землю на глибину 2.5 км. Лютнянське газове родовище на Великоберезнянщині відкрили кілька років тому, про це тоді повідомила прес-служба ПАТ «Укргазвидобування». Зараз воно на стадії розробки.

За даними попередньої оцінки фахівців Українського науково-дослідного інституту природніх газів, яку оприлюднили 3 роки тому, перспективні ресурси цього родовища складали 2,5 млрд м куб. Та про те, що ці місця багаті на газ, відомо вже давно, кажуть тутешні.

Усі дозвільні документи, а це ліцензія на розробку родовища та дозволи від місцевої влади, фірма, що буде займатись видобутком газу, вже отримала. Природній газ наразі знайшли у двох точках з шести. Точну цифру, скільки газу будуть отримувати на добу з одної свердловини, поки у «Львівгазвидобуванні» назвати не беруться. Однак перспективи непогані.

На думку місцевої влади від розробки свердловин, наша область тільки виграє. Адже це і робочі місця для місцевого населення, і додаткові надходження до бюджету.

Інше питання – «Львівгазвидобування» планує відремонувати дорогу, яка веде до села Тихий від траси Львів-Самбір-Ужгород. Розраховують тут і на те, що село Тихий вдасться нарешті газифікувати.

На думку місцевої влади, питання видобутку газу для України – стратегічно важливе. Щоб досягти енергонезалежності, потрібно збільшувати видобуток газу і в тому числі відкривати нові свердловини. Ну а видобуток газу з Лютнянського родовища, згідно з графіками, повинен розпочатися у першому кварталі 2019 року.

Джерело: М-Студіо

 

06 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів