Tolk продовжує навчати діток енергозбереженню: тривають уроки в школах Ужгорода

 Tolk продовжує навчати діток енергозбереженню: тривають уроки в школах Ужгорода
Tolk продовжує свій унікальний просвітницький проєкт із ознайомлення дітей раннього шкільного віку з принципами збереження електроенергії: цього разу фахівці компанії-постачальника завітали до Ужгородської початкової школи №1 Ужгородської міської ради Закарпатської області.

 

Із початком нового навчального року 2024-2025 Tolkовий Світлячок знову прийшов до шкіл Волині та Закарпаття: ще б пак, ігрова форма навчання дуже сподобалася учням, тож компанії, що входять до Групи Tolk, постійно отримують запрошення з різних навчальних закладів щодо проведення уроків із енергозбереження.

Днями фахівці ТОВ «Закарпаттяенергозбут» (Tolk) навчали принципам економії енергоресурсів учнів початкової школи №1 м. Ужгорода. Спілкуючись із третьокласниками, познайомили їх із Світлячком – головним порадником діток у питаннях економії електроенергії.  

«Чи знаєте ви, учні, звідки береться електроенергія? Де її виробляють? Які ресурси витрачаються при цьому? І чому їх так важливо заощаджувати?» - саме ці питання пояснювала дітям директорка ТОВ «Закарпаттяенергозбут» Наталія Німець, а відтак за допомогою героя інтерактивної книжки розповідала, як кожен із нас щодня в побуті може заощаджувати електроенергію.

«Вимикати світло, коли виходимо з кімнати, кип’ятити стільки води, скільки потрібно для чашки чаю, закривати вікна, коли працює кондиціонер – ці та інші поради на прикладі нашого мультиплікаційного героя ми роз’яснюємо школярам. Відтак просимо пояснити батькам, чому важливо робити саме так. А за допомогою брошури, яку діти отримують від компанії, вони зможуть разом із дорослими знову переглянути поради і користуватись ними. Тільки так, змалечку, можна формувати добрі звички, і ми намагаємось прививати їх діткам», - каже Наталія Німець.

Особливо діток зацікавили поради, про які вони не чули, наприклад, про те, що холодильник, розміщений біля радіатора, витрачатиме на охолодження більше електроенергії.   

Еріка Репка, класний керівник класу, в якому проходив урок, каже: принципам збереження енергії та інших ресурсів дітей у школах навчають під час виховних бесід, але такий формат, який запропонувала компанія-енергопостачальник, дуже зручний, бо дозволяє в ігровій формі запам’ятовувати нову інформацію.   

«Діти повинні знати, що енергію потрібно зберігати, особливо в теперішній час, в умовах війни. На жаль, ми вже залишалися без світла і знаємо, як це важко…», - додає   вчителька.

До речі, компанії-постачальники, що входять до Групи Tolk, також передали до шкіл плакати, на яких розміщені всі поради Світлячка щодо збереження електроенергії. Такі матеріали адміністрації навчальних закладів розміщують у школах та класах, щоб діти могли самостійно вивчати матеріал.    

 

Для довідки.

Група компаній Tolk у жовтні 2023 року започаткувала освітній проєкт у сфері енергоощадження для юних українців. Це перший в Україні подібний освітній проєкт від компанії енергоринку для дітей молодшого віку, який втілений у формі спеціальної брошури «Tolkові поради Світлячка». Метою проєкту є формування свідомого ставлення до енергоспоживання у дітей молодшого шкільного віку; навчання дітей простим та дієвим методам економії енергії вдома та в школі; виховання екологічної відповідальності та дбайливого ставлення до довкілля та енергоресурсів. За час зі старту проєкту проведено низку уроків у навчальних закладах Закарпаття та Волині. Наразі видрукуване друге, доповнене видання брошури та плакати для шкіл на енергоощадну тематику.

 

Пресслужба ТОВ «Закарпаттяенергозбут» (Tolk)

 

20 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів