Якості, які потрібні дитині, щоб освоїти навички водіння

Якості, які потрібні дитині, щоб освоїти навички водіння
Якщо дітям цікаво, то вони готові пізнавати світ невтомно. І в цьому сенсі завдання батьків - вчасно розгледіти таланти і здібності дітей і м'яко направити непосиду в потрібне русло. Так, наприклад, якщо ви хочете, щоб малюк не відчував себе в майбутньому за кермом "чайником", навчіть його водінню якомога раніше. Але як зрозуміти, що ваша дитина вже готова освоювати цей навик?

 

Самодисципліна

Перше і головне, що слід пам'ятати батькам: якщо ви хочете, щоб ваш малюк досяг у житті успіху, він має бути зацікавленим. Ось саме так - з "дитинства" і у всьому. При цьому важливо ненав'язливо контролювати дитину, щоб не пустити справу на самоплив. Інакше кажучи - інтерес інтересом, а дисципліну ніхто не відміняв. Оскільки саме завдяки дисципліні успішні люди досягли високого становища. Поясніть дитині, що зірки самі по собі в руки не падають, їх треба навчитися діставати або запалювати самому. А це можливо тільки за умови наполегливої праці.

Зокрема, педагоги київського Центру дистанційного навчання "Оптіма" поділилися дієвим методом, як їм вдалося поєднати непоєднуване - інтерес і рутину.

Центр освіти “Оптіма” - це поки що незвична для України форма дистанційного загальноосвітнього навчання. Нашим учням не доводиться підхоплюватись спозаранку, носити важкі портфелі та одягатися у форму. Вони можуть робити уроки в будь-який зручний для них час і в своєму темпі, і це, безумовно, дає їм певну свободу, а отже й інтерес до навчання, який ми зі свого боку підтримуємо цікавими авторськими уроками з додатками відео та аудіо матеріалу. Наш учень знає, що йому обов'язково доведеться виконати завдання, але коли саме - він вирішує самостійно. Головне, укладатися в зазначені терміни - дедлайни, про які учні знають заздалегідь. Таким чином, у дітей природним шляхом формуються такі якості, як самоорганізація і дисципліна. Вони розуміють, що набагато простіше виконувати поточні завдання за графіком, ніж дотягнувши до останнього, закривати відразу весь обсяг", - розповіли в школі "Оптіма".

Іншими словами, щоб дитина росла дисциплінованою, її треба правильно мотивувати. І навчити фокусу, який в психології називається "їж жабу цілком, а слона по шматочку". Тобто, виконувати поточні рутинні справи, не відкладаючи й одразу, а великі довгострокові проекти поділити на етапи і наполегливо, крок за кроком, рухатися до мети. Щойно ви побачите, що ваша дитина засвоїла цю премудрість і успішно нею користується - можна вважати, що перший крок до мети сісти за кермо вже зроблено.

Самостійність

Уміння приймати рішення і брати на себе відповідальність - важливі якості, без яких сідати за кермо не можна. Щоб розвинути в дитині самостійність і відповідальність, відправте її ... до літнього розвиваючого табору.

"Повірте, це буде дуже цінний досвід для вашої дитини, - запевняють психологи дитячого табору, розташованого на березі Чорного моря Star Time. - У дитячому таборі малюк буде брати участь в активних іграх і спортивних змаганнях, відвідувати гуртки робототехніки, рукоділля, кулінарії, спробує себе в якості телеведучого або навіть виступить на сцені ".

Крім цього, за словами педагогів, поїздка в дитячий табір, про який детальніше можна дізнатися за посиланням - https://startimecamp.com/, дасть дитині можливість вийти з-під опіки батьків, навчитися взаємодіяти з іншими дітьми, отже, стати більш самостійною.

Теорія - це не нудно!

Отже, тепер, коли ви переконалися, що ваш малюк став самостійним і слово "відповідальність" для нього не порожній звук, можна братися до вивчення теорії водіння.

Почніть вивчати разом правила дорожнього руху, а свої знання перевіряйте за допомогою тестів "на права", які можна знайти в Інтернеті. Паралельно вивчіть будову авто - підніміть капот і розкажіть, як працює двигун, відвідайте інтернет-магазин автозапчастин для іномарок і вітчизняних авто і на прикладі розберіть назви та призначення різних деталей. Усе це підготує дитину до важливого моменту, коли вона зможе самостійно сісти за кермо.

Де вчити дитину водінню

Почати знайомство дитини з автотранспортом можна з картингу. Безпечні гоночні траси влаштовані в багатьох великих містах України. Також навчити дитину водінню можна в справжній автошколі. У деяких з них є спеціальні курси для дітей та підлітків зростом від 145 см. У такому випадку вам не доведеться переживати за безпеку - перші уроки водіння будуть проходити на спеціально обладнаному майданчику під керівництвом досвідченого інструктора. Успіхів вам і вашому малюкові та легкої дороги!

 

05 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів