Закарпатцям на замітку: як із 1-го класу приписуватимуть дітей до школи

Закарпатцям на замітку: як із 1-го класу приписуватимуть дітей до школи
В Міністерстві освіти України нарешті визначилися з питанням, як усе ж таки приписуватимуть дітей до школи, адже питань з цього приводу звучить чимало.

 

Нагадаємо, уже з 2019-го Міністерство освіти та науки України планує пов’язати механізм першочергового зарахування до першого класу за місцем проживання з обліком дітей, який ведуть на місцях.

"Тобто якщо в реєстрі буде визначено, що дитина живе на певній території, то вона матиме право в першу чергу бути зарахованою до тієї школи, що закріплена за цією територією, – пояснює міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

З її слів, передбачається, що в кількох великих містах цей реєстр буде електронним і буде пропілотований механізм електронного розподілу місць в школах.

Щоб це втілити 19 вересня 2018 року під час засідання уряду до постанови КМУ "Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів" внесли перелік документів. Загалом Уряд визначив 11 видів документів, які можуть підтверджувати місце проживання для включення в реєстр, пише Українська правда. Життя.

Наразі нова редакція постанови на сайті Кабміну не доступна, але у МОН уточнюють, зокрема, такі види документів:

- паспорт одного з батьків,

- довідка про реєстрацію місця проживання,

- довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи,

- документ, що засвідчує право власності чи користування житлом,

- акт обстеження умов проживання,

- будь-який інший офіційний документ, що підтверджує місце проживання.

 

 

20 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів