Москаль: «Антиугорські борди на Закарпатті – це провокація російських спецслужб»

Москаль: «Антиугорські борди на Закарпатті – це провокація російських спецслужб»
Розклеєні в ніч на суботу в кількох районах Закарпаття борди із зображеннями діячів політичної партії «ТУКЗ» (Товариство угорської культури Закарпаття) та антиугорськими надписами Закарпатська облдержадміністрація розцінює як примітивну провокацію російських спецслужб. Про це заявляє Геннадій Москаль.

 

– Безпосередніх виконавців провокації зараз розшукують правоохоронці, але методи і стиль виконання вказують на те, що це чергова примітивна спецоперація ФСБ, яка вже кілька років намагається розсварити на Закарпатті українців і угорців. У квітні минулого року на адміністративній межі Виноградівського й Берегівського районів так само вночі були встановлені стели з провокаційними надписами угорською мовою.

До речі, ті надписи були зроблені з помилками, як і теперішні, скальковані з російської мови («Зупинимо сепаратистів» замість «Зупинімо сепаратистів»). У лютому цього року в Ужгороді двічі підпалювали офіс ТУКЗ. Ці злочини розкриті, встановлено, що за ними стоять російські спецслужби. Робимо все, щоб розкрити й теперішню провокацію. Уже доведено, що такі примітивні речі на Закарпатті не працюють, на них не ведуться ні українці, ні угорці.

moskal.in.ua

 

20 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів