Професор УжНУ Сергій Федака видав книжку про закарпатський театр

Професор УжНУ Сергій Федака видав книжку про закарпатський театр
Днями в ужгородському поліграфцентрі «Ліра» вийшов друком збірник театрально-критичних відгуків «Закарпатський театр на порозі ХХІ століття» доктора історичних наук, професора УжНУ Сергія Федаки, який по праву вважається одним із кращих театральних оглядачів нашого краю.

 

Книжка містить театральні рецензії за останні півтора десятиліттям про діяльність чотирьох закарпатських театрів:  Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв, Закарпатського обласного академічного театру ляльок «Бавка», Мукачівського драматичного театру та Закарпатського обласного театру драми і комедії (Хуст). Крім місцевих постановок, автор вмістив у книжку й рецензії на вистави гастрольних театрів.

Окремий розділ присвячений фестивальним виставам, адже на Закарпатті діють вже чотири театральні фестивалі – «Інтерлялька», «Під цвітом сакури», «Етно-діа-сфера», «Монологи над Ужем».

Як з іронією зауважує автор у передмові: «Маємо багатющу традицію, проблемну сучасність і невизначене майбутнє. Маємо потужний фестивальний рух. При тому, що повсякденне життя труп далеко не райдужне, проте фестивалити на Закарпатті вміють» (С. 3).

У книжці вміщено також інтерв’ю з театральними діячами, нотатки про повсякденне життя театрального Закарпаття. 

Uzhgorod.net.ua

 

21 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів