"Дует" художників-аматорів презентується спільною виставкою в Ужгороді

"Дует" художників-аматорів презентується спільною виставкою в Ужгороді
Один митець з Іршави, художниця — з Великого Березного.

 

30 жовтня у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбудеться відкриття персональної виставки творів художників-аматорів Магдалини Березанич та Івана Чепи «Майстри барвистої палітри».

Виставку відкриють о 15.00 год.

Магдалина Степанівна Березанич народилася 24 квітня 1949 року у селищі Великий Березний на Закарпатті. Навчаючись у середній школі, відвідувала гурток малювання, який вела Ангеліна Турак.

Закінчила економічний факультет Ужгородського державного університету. Працювала на заводі «Ерстед» смт Великий Березний, районному управлінні сільського господарства, районному центрі зайнятості. На пенсію вийшла у 2004 році, обіймаючи посаду заступника директора районного центру зайнятості. З цього ж року активно займається живописом. Учасниця районних та обласних виставок і фестивалів. Улюблені жанри художниці – пейзаж і натюрморт. У зображенні природи вона намагається досягти якомога більшої схожості, реалістичності, максимально наблизитися до натури.

Її роботи зберігаються у приватних колекціях у Словаччині, Угорщині, Сполучених Штатах Америки ті інших країнах.

Чепа Іван Іванович народився 7 грудня 1955 року в с. Ільниця Іршавського району Закарпатської області. З дитинства улюбленим заняттям було малювати. Закінчив Ільницьку середню школу.

Майстер пейзажу, натюрморту, графіки. У полотнах відображає красу рідного краю. Учасник обласної виставки творчих робіт особливих людей Закарпаття (2016), Всеукраїнського фестивалю-конкурсу осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя» м. Київ (2017). Постійний учасник відбіркового туру Всеукраїнського фестивалю-конкурсу осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя» (м. Ужгород). Учасник районних виставок.

Член народного аматорського об’єднання художників та майстрів народної творчості «Колорит Боржави».

Джерело: КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури» ЗОР

 

29 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів