Правила паркування. Де в Ужгороді їх сьогодні найчастіше порушують?

Правила паркування. Де в Ужгороді їх сьогодні найчастіше порушують?
Ужгородських "оленів" попереджують: вже незабаром на них "полюватимуть" муніципальні евакуатори.

 

Як відомо, з 27 вересня в Україні набули чинності зміни до правил дорожнього руху щодо паркування. Ці новації обговорили в програмі “Тема дня: Ужгород” на Суспільному Закарпаття (“Тиса-1”) у вівторок, 29 жовтня.  

«За звичайне порушення ПДР — штраф від 255 грн. Якщо припаркована автівка заважає учасникам дорожнього руху або ж створює небезпеку — 510 грн. Якщо виявлено порушення при паркуванні на місце з інвалідністю  — сплатити доведеться від 1020 до 1700 грн. Ці штрафи поки що не змінилися», — наголосила під час ефіру “Теми дня: Ужгород” Неля Тішкова, начальниця відділу адміністративної практики патрульної поліції Закарпаття. І додала: “Наразі, «листи щастя» порушникам ми не відправляли”.

Гостя розповіла, де найбільше порушують правила паркування. “В Ужгороді найчастіше порушення трапляються біля адміністративних будівель, вулицях та скверах ближнього центру, наприклад, площі Корятовича», — каже Неля Тішкова.

Окрім цього, невдовзі в Ужгороді з’явиться муніципальний евакуатор. Раніше цієї техніки у власності міста не було. Евакуатор забиратиме автомобілі порушників на арешт-майданчик. «КП «Ужгородський муніципальний транспорт» провело тендер на придбання евакуатора. Тендер виграла київська кампанія.  Вартість евакуатора — 2,4 млн грн, його поставка очікується через тиждень-два», — зазначив у коментарі для “Теми дня: Ужгород” на “Тисі-1” Віталій Готра, директор КП «Ужгородський муніципальний транспорт».

Під час ефіру йшлося і про ділянки платного паркування в Ужгороді.  Це місця на вул. О. Фединця, Льва Толстого, пл. Ф. Корятовича, Жупанацькій, а також на проспекті Свободи.
 
«Є вже прийняте рішення виконкому щодо запровадження платного паркування,  також розроблені схеми. На сьогодні маємо близько 600 місць для платного паркування. Очікуємо постанови, де буде чітко регламентовано порядок роботи інспектора та оператора парковок», — прокоментував заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок.

 

30 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів