«Я ЦЕ БАЧИВ»: в Ужгороді відкрили мультимедійний проект документаліста Сергія Моргунова (ФОТО)

«Я ЦЕ БАЧИВ»: в Ужгороді відкрили мультимедійний проект документаліста Сергія Моргунова (ФОТО)
В Ужгороді у рамках фестивалю Docudays UA відкрили мультимедійний проект «Я ЦЕ БАЧИВ» документаліста Сергія Моргунова.

 

Відучора виставка триває у галереї «Ілько» в Ужгороді. Сергій Моргунов – документальний фотограф, оператор і режисер - знімає Донбас з 2014 року. З 2016-го він документує й участь у цій війні 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Виставка присвячена так званій «сірій зоні» - території неподалік лінії зіткнення в російсько-українській війні, і, зокрема, долям людей, котрі зосталися там жити, – пише uzhgorod.in

«Я був на Сході як волонтер і ми їздили і з вояками, і ми намагалися відвідувати сім’ї, людей похилого віку, родини з дітьми в тих місцях, де вже не було жодної інфраструктури, які лишилися сама на сам з усім цим. Наприклад, селище Новорловськ – там чекали проходу військової колони, бо це був єдиний зв’язок із «зовнішнім світом» і можливість отримати якусь їжу і цигарки. Люди не залишали своїх осель – через невідомість, через страх… Згодом цим територіям стало більше уваги, ніж у 2014-му, зараз там кращі умови, хоча в певних місцях люди досі живуть у підвалах, адже тривають обстріли…», - розповідає Сергій. Він наголошує: на виставці представлені лише окремі з фотографій, відзнятих у рамках проекту, адже загалом там близько 34 тисяч світлин. Моргунов також представив мультимедіа: відео із життя цивільних, про День Незалежності на передовій, а також з побуту 128-ї бригади, також зйомки одного з боїв, який стався у серпні 2016-го року.

Після відкриття виставки Сергія Моргунова «Я це бачив» відбувся показ однієї зі стрічок фестивалю Docudays UA – документального фільму «Віддалений гавкіт собак» ( The Distant Barking of Dogs. Автор - Сімон Леренґ Вільмонт/Simon Lereng Wilmont. Данія, Фінляндія, Швеція, 2017). Фільм відзнятий у селищі Гнутово на Донеччині, поблизу передової, і розповідає про звичайне щоденне життя 10-річного Олега та його близьких, що триває під постійний фон пострілів, і де лише теплі стосунки між людьми є єдиною сталою річчю.

Docudays UA в Ужгороді триває, програма ТУТ

Фото: Карл Смутко

 

25 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів