Москаль оприлюднив основні напрямки розвитку області на три роки

Москаль оприлюднив основні напрямки розвитку області на три роки
Основні позиції він озвучив під час засідання Ради регіонального розвитку області.

 

Головними проектами у галузі інфраструктури є дороги. Також планується завершення будівництва першого на Закарпатті сміттєпереробного заводу в с. Яноші на Берегівщині, відновлення повноцінної роботи Міжнародного аеропорту «Ужгород». Наразі на летовищі виконано понад 80% необхідних робіт, а перша черга сміттєпереробного заводу вже зроблена.

Щодо проектів у галузі транскордонного співробітництва, то тут увагу буде зосереджено на будівництві Берегівської об’їзної дороги, яка з’єднає угорський автобан М3 з трасою міжнародного значення «Чоп – Київ». Також наступного року очікується відкриття ще одного міжнародного пункту пропуску – «Велика Паладь – Нодьгодош» на українсько-угорському кордоні.

Для запобігання катастрофічних наслідків паводків розроблені проекти з побудови берегоукріплень, які будуть реалізуватися з різних джерел, у тому числі Державного фонду регіонального розвитку, в 2019-2021 роках. Планується реконструкція річок Тиса і Боржава.

Найближчою перспективою медичної галузі області є будівництво 21 сучасної амбулаторії в сільській місцевості. Кошти виділені з Державного бюджету і знаходяться в області, а роботи стартують вже наприкінці 2018 року. Крім того, заплановано будівництво перинатального центру в обласній клінічній лікарні імені А. Новака.

Освітня галузь Закарпаття : тут у 2019-2021 роках заплановано ввести в експлуатацію п’ять закладів дошкільної освіти на 390 місць. Планується відкриття семи закладів загальної середньої освіти у Берегівському, Виноградівському, Іршавському, Мукачівському, Рахівському й Тячівському районах. Завершується  реконструкція Музею лісу і сплаву на Чорній ріці в Міжгірському районі.

Щодо галузі культури, то підходить до завершення реконструкція Хустського обласного театру драми й комедії, який запрацює вже наступного року. Добігає завершення реставрація унікальних дерев’яних церков у Сокирниці на Хустщині та Гукливому на Воловеччині.

– Пріоритети у галузі культури на 2019-2021 роки – це збільшення грантових проектів, паспортизація об’єктів культурної спадщини та створення історико-архітектурного заповідника «Замки Закарпаття», – зазначив Геннадій Москаль.

Завітав на поважне зібрання головний консультант Головного департаменту регіональної політики Адміністрації Президента України Станіслав Кращенко. 

Інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

 

29 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів