Угорщина надає фінансову підтримку медичній галузі Закарпаття

Угорщина надає фінансову підтримку медичній галузі Закарпаття
Сьогодні, 30 листопада, перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто відвідав Виноградівщину та взяв участь у відкритті оновленого фельдшерсько-акушерського пункту у с. Ботар, який реконструйовано у рамках проекту уряду Угорщини для підтримки сімейної медицини Закарпаття.

 

У своєму виступі угорський поважний гість Іштван Грежа поінформував, що спільно із КМКС цьогоріч оновлено 27 фельдшерсько-акушерських пунктів у кількох районах Закарпаття. Йосип Борто у своєму виступі зазначив:

- Ми щиро вдячні уряду Угорщини за  суттєву фінансову допомогу щодо проведення реконструкції та забезпечення медобладнанням багатьох ФАПів та лікарень Закарпаття. Яскравим прикладом цієї допомоги є оновлений фельдшерсько-акушерський пункт у Баторі.

За словами Єлизавети Біров, у рамках проекту Уряду Угорщини з підтримки сімейної медицини Закарпаття цьогоріч заплановано профінансувати ремонтні роботи у 27 амбулаторіях загальної практики сімейної медицини, з яких: 19 - уже завершено, 5 - на стадії завершення, а ще 3 - у січні 2019 року будуть здані в експлуатацію. 

Наступним об’єктом, до якого навідався Йосип Борто, стала Неветленфолівська дитяча школа мистецтв, де також за кошти Уряду Угорщини за програмою «Східне партнерство» проведено масштабну реконструкцію будівлі.

Прес-служба Закарпатської облради

 

30 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів