Закарпатцям на замітку: варіанти застосовування лимону в побуті й косметології

Закарпатцям на замітку: варіанти застосовування лимону в побуті й косметології
Виявляється, лимон має безліч корисних властивостей, про які ви навіть не здогадуєтеся!

 

Лимонний скраб

Можете зробити свій лимонний пілінг:

Використовуйте тертку, щоб натерти лимонну цедру. Покладіть в ємність з цедрою 100 г сметани і 5-8 крапель масла розмарину. Нанесіть суміш на шкіру і через 15-20 хвилин обполосніть. Таку процедуру радять робити 1-2 рази в тиждень.

Догляд за нігтями за допомогою лимона

Від майстрів манікюру можна дізнатися про нехитрому рецепті по догляду за нігтями: відріжте половинку лимона і вичавте лимонний сік в чашечку, наповненою теплою водою. Занурте в чашечку кінчики пальців і потримайте 3-5 хв. Далі використовувати лимонну цедру, щоб натерти нігтьові пластини.

Лимон, як засіб від нудоти

Вас захитало або нудить від неприємного запаху? Просто відріжте часточку лимона і потримайте її роті деякий час - нездужання повинно пройти.

Ароматна ванна

Наповніть ванну з піною і додайте в неї трохи лимонного ефірного масла. Подібні ванни не тільки розслаблюють, але і допомагають боротися із зайвою вагою.

Засіб від лупи

Є такий старий рецепт боротьби з лупою: радять нарізати лимон на часточки і натирати коріння волосся 1-2 рази на тиждень. Після кожного разу мийте голову звичайним способом. Але варто зазначити, що даний спосіб не підійде для тих, у кого суха шкіра, так як лимон сушить шкіру.

Догляд за руками

За допомогою лимонного соку можна позбутися від неприємних запахів на руках, які важко відмиваються.

Користь лимона з водою

Щоденне вживання лимона з водою є відмінним способом збагатити свій організм корисними вітамінами та мінералами.

Чистячий засіб

Приготуйте лимонну цедру і оцет. Кірки лимона покладіть в ємність, залийте оцтом і закрийте кришкою. Залиште розчин на 2 тижні настоюватися. Після цього процідіть настоянку і розбавте водою в співвідношенні 50/50. Тепер можна чистити різні поверхні.

Позбавтеся від комах

Запах цитрусових може відлякати мурах, які його не переносять. Просто розприскайте трохи лимонного соку на місця, де можуть ховатися комахи (плінтуси, підвіконня). Те ж саме можна зробити, щоб злякати бліх і тарганів.

Лимон, як відбілювач

Цей фрукт може похвалитися природними відбілюючими властивостями. Його можна використовувати для видалення плям (іржі), а також щоб "освіжити" бавовняні вироби. Перед пранням додайте в машинку невелику кількість лимонної кислоти.

Холодильник без запаху

Якщо покласти лимонну цедру в холодильник, то вона не тільки вбере в себе неприємні запахи, але і додасть приємний аромат.

Чиста мікрохвильова піч

Приготуйте миску, яку можна використовувати в мікрохвильовці, наповніть її водою наполовину, додайте трохи лимонного соку (кілька крапель) і поставте її в мікрохвильовку. Увімкніть піч на 3-5 хвилин. Вода повинна википіти, а на її стінках залишиться конденсат. Протріть цей конденсат рушником і готово.

Інформує UkrMedia.

 

04 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів