Закарпатці, прикрасьте свою оселю особливою квіткою, що цвіте в період новорічно-різдвяних свят

Закарпатці, прикрасьте свою оселю особливою квіткою, що цвіте в період новорічно-різдвяних свят
Пуансетія вважається святковою рослиною завдяки періоду свого цвітіння – святвечір і напередодні Нового року.

 

Особливості квітки пуансетія та її види

Квітки пуансетії зовсім невеликі і непоказні, вся її декоративна цінність полягає в приквітках, які їх оточують. Сучасні селекціонери виростили чимало видів цієї рослини, її сорти відрізняються формою, розмірами та забарвленням. Сьогодні можна зустріти різдвяну квітку пуансетію з червоними, бежевими, рожевими, абрикосовими, строкатими і навіть ліловими і блакитними відтінками.

Розміщення

Найкраще вона почуватиметься в добре освітленому місці біля східного, західного або південного вікна. Світло, що потрапляє на рослину, повинне бути тільки розсіяним, оскільки прямі сонячні промені здатні їй зашкодити. Пуансетія не переносить різких перепадів температур, протягів і холоду, а при найменшому дискомфорті цілком здатна скинути листя. У період її цвітіння бажано щоб повітря в приміщенні було вологим, а температура навколишнього середовища становила близько двадцяти градусів і ні в якому разі не нижче шістнадцяти.

Полив

Щоб максимально довго зберегти квітку пуансетія, догляд за нею повинен включати регулярні обприскування і правильний полив. Занапастити рослину може як перезволоження, так і пересихання грунту.

Шкідники і хвороби пуансетії

Найчастіше пуансетію вражають такі шкідники:

  • Павутинний кліщЦей невеликий червоний павучок з’являється внизу листя, обволікаючи їх павутиною. Знищити його можна готовими системними інсектицидами, обробляючи листя слабким тютюновим настоєм, при несильних ураженнях може допомогти обмивання нижніх частин листя чистою водою.

Щитівка і борошнистий червецьУсунути даних шкідників не так вже й складно. Для цього прикрийте землю целофаном, обітріть листя мильною губкою і добре обмийте квітку теплою проточною водою. Робити це необхідно раз в тиждень, поки шкідники повністю не зникнуть. При дуже сильних ураженнях різдвяну квітку пуансетію краще обробити спеціальними засобами, які можна знайти в квіткових магазинах.       

 

 Джерело: UkrMedia.

 

15 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів