Айтівці УжНУ на святковому засіданні підбили підсумки року, що минає

Айтівці УжНУ на святковому засіданні підбили підсумки року, що минає
Без перебільшення, для факультету інформаційних технологій, 2018 рік, що минає, був успішним. Для студентів і викладачів факультету він запам’ятався масою приємних подій.

 

О. Лавер, Б. Матяшовська та В. Кут

О. Лавер, Б. Матяшовська та В. Кут

• У фінальних змаганнях Чемпіонату світу з програмування в Китаї (Пекінський університет) команда ІТ-шників УжНУ (тренери – Олександр Міца та Сергій Оришич) посіла 31-е місце серед 140 найсильніших команд світу, розділивши його з представниками Оксфордського, Кембридзького, Колумбійського, Каліфорнійського, Ягеллонського, та Токійського університетів.

Представники деканату (зліва направо): І.Барабаш, І. Повхан, Л. Томчаній

Представники деканату (зліва направо): І.Барабаш, І. Повхан, Л. Томчаній

• На 34-й Міжнародній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра – День студента ’2018» в Києві серед доробку 120 вітчизняних та іноземних вищих навчальних закладів-учасників досягнення ІТ-вців нашого факультету під гаслом «Інформаційні ІТ-технології в ДВНЗ «УжНУ» були нагороджені найвищою відзнакою – ґран-прі в номінації «Інформаційні ІТ-технології у вищому навчальному закладі». Тобто наші інформатики посіли найперше місце серед усіх перших місць!

Красуні ФІТу

Красуні ФІТу

• Блискуче була проведена ІІІ Літня міжнародна школа з програмування (організатор – доцент О. Міца), у якій узяло участь 40 команд з 15 провідних ВНЗ України, а також трьох  – з Грузії.

Кафедра ІУСТ на чолі з О. Міцою

Кафедра ІУСТ на чолі з О. Міцою

• Інформатики УжНУ (доц. Дробнич О.В. та ст. викл. Дробнич М.П.) в Об’єднаних Арабських Еміратах створили програмне забезпечення для робота – помічника вчителя, що дістало високу оцінку керівництва цієї країни.

• Успішно були проведені виставка-конкурс (модератор ст. викл. Дробнич М.П.) «StartUp Village 2018» та хакатон «Hack Your Mind».

• Була налагоджена співпраця з міжнародною компанією ІВМ.

• Під керівництвом тренерів О. Міци та С. Оришича ужгородець Адальберт Макарович здобув у Японії «бронзу» на Міжнародній учнівській олімпіаді з інформатики.

Кафедра ПЗС з деканом І. Повханом

Кафедра ПЗС з деканом І. Повханом

• Айтішники УжНУ посіли перше місце в XI загальноуніверситетській спартакіаді серед викладачів і співробітників УжНУ.

Досягнення факультету можна перераховувати й далі. Вони описані разом із цією публікацією у 43 статтях на сайті Медіацентру та сторінці факультету інформаційних технологій (ведучий рубрики – доц. В. Кут) та на офіційному сайті Ужгородського університету. Успіхи факультету, без сумніву, сприяють зростанню його популярності: цього року в бакалаврат та магістратуру денної та заочної форм навчання загалом було зараховано 175 нових студентів.

Кафедра ІФМД на чолі з О. Лавером

Кафедра ІФМД на чолі з О. Лавером

Урочисте засідання трудового колективу факультету інформаційних технологій, де було підбито підсумки року, що минає, завершилося святковою вечерею, яка пройшла в дружній, невимушеній обстановці.

Базою для святкової вечері було обрано ресторан «Сафарі». Всі присутні з великою увагою вислухали щирі вітання декана факультету Ігоря Повхана та завідувачів кафедр Олександра Міци та Олександра Лавера, котрий добровільно взяв на себе роль тамади. Численні промови періодично переривалися не менш численними танцями в колі Діда Мороза й Снігуроньки.

Загалом усі присутні виявили задоволення від заходу й висловили сподівання, що наступний 2019 рік буде не менш успішним, ніж той, що минає.

Олександр Лавер

Медіацентр УжНУ

 

23 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів