Прикордонницю на Закарпатті затримали на гарячому – отримала 680 доларів хабара

Прикордонницю на Закарпатті затримали на гарячому – отримала 680 доларів хабара
Співробітницю Державної прикордонної служби, яка спробувала нажитися, використовуючи службове становище і пішла на змову з протиправними елементами, викрили на Закарпатті.

 

Сьогодні вранці в с. Ділове Рахівського району спільною міжвідомчою групою у складі співробітників Управління внутрішньої та власної безпеки «Захід» Держприкордонслужби, відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю і слідчого відділу УСБУ в Закарпатській області, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Ужгородського гарнізону, у результаті реалізації матеріалів кримінального провадження за ч.3 ст.368 КК України, затримано молодшого інспектора прикордонного контролю відділу прикордонної служби «Тячів».

Співробітницю затримали на гарячому – під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 680 доларів США. Загальна сума хабара мала скласти 1040 доларів. За ці кошти вона мала посприяти незаконному переміщенню тютюнових виробів через державний кордон до Румунії на ділянці прикордонного підрозділу, де проходить службу. Зокрема вона мала надати інформацію контрабандисту про час та місце розташування прикордонних нарядів. Тривають подальші невідкладні слідчі дії.

Відмітимо, що в Державній прикордонній службі продовжує реалізовуватися удосконалення системи протидії корупції. Завдяки реформам вдалось значно підвищити результативність підрозділів внутрішньої безпеки та спрямувати їх діяльність на виявлення злочинів, які негативно впливають на імідж прикордонного відомства. Загалом за два роки задокументовано 425 злочинів, з яких майже 280 корупційної спрямованості. Крім того, робота підрозділів внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби направлена не лише на виявлення фактів корупції, а й на проведення превентивних заходів. Як результат, у порівняні з минулими роками значно зросла відмова персоналу від отримання неправомірної вигоди – 1866 відмов за два роки.

На Закарпатті викрили на хабарі співробітницю Державної прикордонної служби (ФОТО)

На Закарпатті викрили на хабарі співробітницю Державної прикордонної служби (ФОТО)

На Закарпатті викрили на хабарі співробітницю Державної прикордонної служби (ФОТО)

 

07 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Василь 2019-02-07 / 12:58:44

    За газ платити треба, за навчання дітей треба, за їжу треба, ось народ і крутиться. А тут ні роботи, ні зарплати.