Рецепт для справжніх закарпатських ґаздинь: рокот-крумплі - просто та смачно

Рецепт для справжніх закарпатських ґаздинь: рокот-крумплі - просто та смачно
Мабуть, немає закарпатця, котрий ніколи в житті не куштував цю страву. Більше того, без рокот-крумплі кухня Закарпаття буде неповною. Це традиційна угорська страва, яку неабияк полюбляють у нашому регіоні.

 

Список продуктів, на 6 порцій:

  • Картопля – 0,8 кг
  • Яйця курячі – 6 шт
  • Цибуля – 2 головки
  • Сир твердий – 150 грам
  • Сметана – 3-4 ложки
  • Домашня ковбаса – 1 шт, орієнтовно 0,5 кг
  • Олія соняшникова – 70 мл
  • За бажанням – зелень петрушки, сіль, перець чорний молотий.

Відваріть картоплю в мундирі, трохи посоливши. Після того, як трохи остигне, почистити. Далі відварити яйця, орієнтовно 7 хв. Нарізати картоплю на кружельцями (товщиною півсантиметра). Підготувати форму для запікання, змастити її олією, викласти перший шар картоплі, посолити та поперчити за смаком.

Далі нарізаємо кружельцями яйця, викладаємо ними другий шар. Далі знову картопля, наступним шаром. Цибулю почистити та нарізати півкільцями. Посмажити на сильному вогні, з сіллю, помішуючи, до гарного коричневого кольору. Далі слід викласти її поверх яєць.

Готуємо шар із ковбаси. Беремо традиційну закарпатську домашню ковбасу – пікницю. Ріжемо на шматки 0,3 см. Виставляємо рівномірно по усій поверхні. Далі, якщо ще є яйця, то поверху можна викласти їх. Ну і на завершення – знову шар картоплі. Все гарно посолити та поперчити за смаком.

Відтак потрібно натерти твердий сир на дрібній терці та змішати з 2-ма сирими яйцями та майонезом. Сирну масу акуратно висипаємо на картоплю.

Запікаємо при температурі 200-220 градусів за Цельсієм протягом 30-40 хв, до утворення рум’яної скоринки.

Джерело: Турінформ Закарпаття

 

09 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів