На Шумній ліквідували ямковість, а невдовзі тут укладатимуть тротуари і чистовий асфальт

На Шумній ліквідували ямковість, а невдовзі тут укладатимуть тротуари і чистовий асфальт
Цими днями на вулиці Шумній в Ужгороді проведені роботи з ліквідації просідання асфальтобетонного покриття. За проектом, цьогоріч тут мають завершити капітальний ремонт. Тож що і коли робитимуть, журналісти Uzhgorod.net.ua розпитували в керівника департаменту міського господарства Ужгорода Володимира Бабидорича.

 

Нагадаємо, як уже писало наше видання, капітальний ремонт вулиці Шумної передбачав заміну зливово-каналізаційної мережі вздовж усієї ділянки від вул. Електрозаводської до вул. Другетів (у межах 1,2 кілометра). У рамках цього проекту була здійснена заміна ділянки водопроводу, а це земляні роботи на доволі значній глибині.

Як зазначають фахівці, після укладання нових мереж, за технологією, земля над ними має ущільнюватися протягом щонайменше шести місяців, а то й року. Проте таке тривале очікування викликало б значну соціальну напругу в Ужгороді, адже вулиця Шумна допомагає розвантажити в’їзд у центр міста з боку Оноківців і навпаки. Саме тому й було прийнято рішення укласти нижній шар асфальту через два місяці після завершення земляних робіт, і в принципі це не порушувало технологію будівництва автомобільних доріг.

«За зимовий період ми бачили, що по вулиці відбулося ущільнення ґрунту і, відповідно, просіло асфальтобетонне покриття. На сьогодні компанія, яка виконувала роботи, відновила чорновий шар асфальту. І з настанням сприятливих погодних умов роботи на цьому об’єкті продовжать», – прокоментував нам В. Бабидорич.

Керівник департаменту міського господарства додав, що спершу буде облаштована тротуарна зона, відтак спеціалісти перейдуть до озеленення і тільки після цього здійснять укладання чистового шару асфальтобетонного покриття уздовж усієї ділянки робіт.

«Наразі підрядна організація вже завозить матеріал, відповідно, готується до початку робіт», – додав В.Бабидорич. 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів