"Прикинули": які суми субсидії отримають закарпатці на руки?

"Прикинули": які суми субсидії отримають закарпатці на руки?
Про те, які конкретні суми монетизованої субсидії отримають закарпатці на руки, розповів днями на брифінгу в Закарпатській ОДА директор департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Михайло Петрішка.

 

Нагадаємо, як розповів Михайло Петрішка, Кабінетом Міністрів України постановою від 27 грудня 2018 року №1176 «Деякі питання надання житлових субсидій населенню у грошовій формі» запроваджено механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі. Це означає, що вже у березні закарпатці, як і загалом мешканці всієї України, отримають на руки кошти субсидій - це будуть живі гроші. Виплачуватимуть їх уже фактично з 4.03.2019 - вони надходитимуть на руки пенсіонерам разом із пенсіями, іншим одержувачам - на персональні рахунки, відкриті в АТ "Ощадбанк". 

Читайте також: Закарпатцям розповіли про механізм виплати субсидій живими грошима: як це відбуватиметься?

Під час брифінгу журналісти питали, зокрема, й про т, якими будуть суми тих монетизованих субсидій, які закарпатці отримаюь на руки

Михайло Петрішка повідомив, що це будуть суми, які нині розраховані для мешканців, і вони будуть різнитися залежно від кількості мешканців у конкретній оселі, від іїхніх доходів, виду палива, на яке надається субсидія тощо - все індивідуально. Це можуть бути суми в 300 грн, а можуть і в 1500 грн, по твердому паливу і більше 2000 грн може бути. Торік, приміром, середній розмір субсидії становив 1100 грн.

Читайте також: Стало відомо, скільки закарпатських родин уже в березні отримають субсидію грошима

М. Петрішка також додав, що в разі, якщо отримувач монетизованої субсидії забере кошти і при цьому вчасно не розрахується за надані послуги, і, відповідно, органу мінсоцполітики надійде інформації про виникнення заборгованості у загальній сумі 340 грн, то наступний період такий боржник уже не зможе отримувати субсидію, бо вона взагалі не буде призначена"  "Тільки ті кошти із монетизованої субсидії можна буде залишити собі, що вдасться зекономити! І тільки влітку буде відома сума економії - про все одержувача додатково повідомлять!" - наголосив Петрішка.

uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

01 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів